Quantcast

JAV pabėgėlių centruose laikoma per 100 tūkst. migrantų vaikų

JAV pabėgėlių centruose yra sulaikyta daugiau nei 100 tūkst. vaikų. Tai yra net trečdalis visų pasaulyje dėl migracijos klausimų sulaikytų nepilnamečių, rodo naujausias Jungtinių Tautų (JT) tyrimas.

Visame pasaulyje mažiausiai 330 tūkst. vaikų yra sulaikyti dėl migracijos, paskelbė JT žmogaus teisių advokatas, Manfredas Nowakas, rašo „Deutsche Welle“.

M. Nowakas yra pagrindinis naujos JT studijos apie laisvės netekusius vaikus autorius. Pasak M. Nowako komandos, Jungtinėse Valstijose šiuo metu sulaikyti 103 tūkst. vaikų. Tarp sulaikytų vaikų – su šeimomis sulaikyti vaikai, pavieniai nepilnamečiai ir nuo savo šeimų atskirti vaikai.

Nors JAV institucijos nebendradarbiavo su M. Nowako tyrėjų komanda, paskelbtas sulaikytų vaikų skaičius yra paremtas naujausiais oficialiai duomenimis ir „labai patikimais papildomais šaltiniais“. Naujienų agentūrai AFP M. Nowakas taip pat pabrėžė, kad skelbiamas sulaikytų vaikų skaičius – 103 tūkst. – yra tik „santūrus“ įvertinimas.

„Sulaikymas dėl migracijos vaikams niekada neturėtų būti net svarstomas, turi būti paisoma vaiko interesų. Visada yra kitų alternatyvų“, – žurnalistams Ženevoje sakė M. Nowakas.

„Nehumaniškas elgesys“

Pasak JT tyrėjų, Jungtinės Valstijos sulaikymo centruose laiko kur kas daugiau vaikų nei bet kuri kita šalis pasaulyje. Dėl migracijos ir kitų problemų JAV sulaiko apie 60 iš 100 tūkst. vaikų. Palyginti, Kanadoje šis skaičius siekia 15 iš 100 tūkst., o Vakarų Europoje – vos 5 iš 100 tūkst.

JAV taip pat yra vienintelė šalis pasaulyje, neratifikavusi 1989 m. priimtos JT Vaiko teisių konvencijos.

„Žinoma, vaikų, net labai mažų vaikų atskyrimas nuo jų tėvų, kaip tai Meksikos–JAV pasienyje darė Donaldo Trumpo administracija, yra draudžiamas Vaiko teisių konvencijoje. Pavadinčiau tai nehumanišku elgesiu tiek vaikų, tiek ir tėvų atžvilgiu“, – pareiškė M. Nowakas.

Vašingtonas šio tyrimo rezultatų kol kas nekomentavo.

JT tyrėjai taip pat atskleidė, kad šiuo metu Sirijoje ir Irake yra sulaikyti 29 tūkst. vaikų, dauguma jų yra susiję su teroristine „Islamo valstybės“ (ISIS) grupuote. Be to, nemažai sulaikytų nepilnamečių yra Prancūzijos piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
juodasis maras...

Anonimas

Anonimas portretas
Tai yra tikrasis JAV "demokratijos " veidas. Ir po to jie dar nori, kad nebūtų jokio prieš juos nukreipto terorizmo ? Aš , būdamas toks vaikas, visą tolesnį gyvenimai paskirčiau kovai su ta blogio imperija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių