Quantcast

JAV miestuose tęsiasi su rinkimais susiję protestai

JAV su prezidento rinkimais susiję protestai Filadelfijoje ir kituose miestuose tęsiasi jau antrą dieną, laukiant likusių balsų suskaičiavimo, skelbia „Reuters“.

Kai kurios grupės, daugiausiai demokratai, ragino „suskaičiuoti visus balsus“, nes, jų nuomone, rinkimų baigtis bus palanki Joe Bidenui.

Donaldo Trumpo rėmėjai savo ruožtu reikalavo „apsaugoti rinkimus“, jie išsakė paramą prezidento komandos siekiui, kad kai kurių kategorijų biuleteniai, įskaitant išsiųstus paštu, būtų paskelbti negaliojančiais.

Abiejų priešininkų rinkimuose rėmėjai ketvirtadienio rytą susirinko prie balsų skaičiavimo centro Filadelfijoje. D. Trumpo rėmėjų grupė laikė plakatus, skelbiančius: „balsavimas baigiasi rinkimų dieną“, už barikadų J. Bideno rėmėjai šoko pagal muziką. Panašūs mitingai kiek vėliau vyks ir Pensilvanijos sostinėje Harisberge.

D. Trumpą remiantis aktyvistas Scottas Presleris teigė organizuojantis „Sustabdyti vagystę“ mitingą Harisberge, kuriuo siekia užtikrinti, kad būtų suskaičiuoti tik galiojantys biuleteniai.

„Noriu pritraukti visos valstybės dėmesį, kad žmonės imtųsi veiksmų, skambintų savo valstijos įstatymų leidėjams, – interviu telefonu sakė S. Presleris. – Noriu, kad žmonės parodytų jėgą ir pademonstruotų, kad neleisime šių rinkimų pavogti jokiems suklastotiems biuleteniams.“

Tuo metu Vašingtono gatvėse surengtas automobilių ir dviračių paradas, kurį organizavo grupės „Shutdown DC“ (liet. „Uždaryti Kolumbijos apygardą“) aktyvistai. Susirinkusieji protestavo prieš D. Trumpo ir jo rėmėjų „išpuolį prieš demokratinį procesą“, teigiama aktyvistų interneto tinklalapyje.

Dauguma demonstracijų šalies miestuose buvo nedidelės ir taikios – kai kurios jų apsiribojo keliasdešimčia žmonių su plakatais.

Šiuo metu J. Bidenas rinkimuose pirmauja prieš D. Trumpą, tačiau pergalę vis dar gali pasiekti abu politikai.

Trečiadienį kelių demonstracijų metų protestuotojai susirėmė su policijos pareigūnais. Demonstracijas šalyje iš dalies paskatino D. Trumpo komentarai, kuriuose jis skelbė nepagrįstus teiginius apie sukčiavimą ir reikalavo, kad balsų skaičiavimas būtų nutrauktas. Niujorko, Denverio, Mineapolio ir Portlando policija pranešė sulaikiusi kai kuriuos protestuotojus, daugiausia dėl eismo blokavimo ir panašių nesunkių nusižengimų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Švitrigaila

Švitrigaila portretas
Bideno palaikytojai, Gal kokie 6 žmonės. Kauno diena tikrai labai rimta žiniasklaidos priemonė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių