Quantcast

JAV Kongresas pritarė sankcijoms bankams, pažeidžiantiems Honkongo autonomiją

JAV Kongresas ketvirtadienį patvirtino naujas griežtas sankcijas dėl Honkongo, numatančias nuobaudas bankams, prisidedantiems prie šio miesto autonomijos pažeidimo iš Kinijos teritorijos.

Dvi dienos po to, kai Kinija paskelbė prieštaringai vertinamą saugumo įstatymą, JAV Senatas vienbalsiai nusprendė išsiųsti sankcijų įstatymo projektą prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), kuris dar neminėjo, ar jį pasirašys.

Išvakarėse Honkongo autonomijos aktą patvirtino Atstovų Rūmai.

„Negalėtumėme pasirinkti svarbesnės akimirkos“, – pareiškė demokratas senatorius Chrisas Van Hollenas (Krisas Van Holenas), padėjęs parengti abiejų JAV partijų paramos sulaukusią priemonę.

„Tikiuosi, kad prezidentas Trumpas nedelsdamas pasirašys“ įstatymo projektą, sakė jis per Senato posėdį.

Naujuoju teisės aktu nusitaikyta į kinų pareigūnus ir Honkongo policiją; JAV sankcijos jiems bus privalomos, jei dviejuose vyriausybės pranešimuose iš eilės bus nurodoma, kad jie siekia kliudyti Honkongo laisvėms.

Be to, numatoma bausti ir bankus, įskaitant paskolų iš JAV institucijų blokavimą, jei jie vykdys „svarbius sandorius“ su asmenimis, pažeidžiančiais Honkongo autonomiją.

Respublikonų senatorius Patas Toomey (Petas Tumis), drauge su Ch. Van Hollenu rengęs minimą teisės aktą, sakė, kad jo tikslas yra „sukurti realias bausmes atsakingiesiems už šią kampaniją“.

„Didžiausi Kinijos komunistų partijos baimė yra tai, kad žemyninės Kinijos piliečiai pareikalaus tų laisvių, kurias turi honkongiečiai, ir kad laisvės siekis žemyninėje [dalyje] sukeltų nepriimtiną riziką autoritarinei komunistinio režimo kontrolei“, – sakė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

#

# portretas
Vietoj kinų už tas sankcijas eksporta į JAV bent mėnesiui apskritai nutraukčiau ir po JAV būtų...

#

# portretas
Kaip tik susikerta JAV ekonominei interesai taip ir prasideda revoliucijos, o JAV iš karto žmogaus teisių ir demokratijos puolą gintį...

123

123 portretas
Laikas aneksuoti tą Honkongą ir jankių teroristai nebegalės kištis į Kinijos vidaus reikalus. Jau tikriausiai pusę pasaulio apdėjo tom savo sankcijoms. Kitaip sakant, kariauja ekonominį karą su visais nepaklusniaisiais. Tik kad Kinija - ne ta šalis, kurią galima gasdinti. Pareikalaus grąžinti skolas - ir bankrotas Amerikai. O jei ne - dar ir kepurėm užmėtys...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių