Quantcast

JAV karinių jūrų pajėgų plaukiojančioji ligoninė „Mercy“ atplaukė į Los Andželą

Penktadienio rytą JAV karinių jūrų pajėgų plaukiojančioji ligoninė „Mercy“ atplaukė į Los Andželo uostą.

Kaip pranešė televizijos kanalas NBC, šiame laive gydytojai teiks pagalbą neužsikrėtusiems koronavirusu pacientams, tai leis sumažinti kitiems Los Andželo medicinos centrams tenkantį krūvį.

Plaukiojančiojoje ligoninėje – 800 karo medikų, taip pat civilių specialistų, kurie rūpinasi laivo techniniu aptarnavimu.

Iš pradžių šis JAV karinių jūrų pajėgų transporto laivas buvo naudojamas kaip tanklaivis, bet vėliau jis buvo pertvarkytas į plaukiojančiąją ligoninę su 11 operacinių, 15 palatų pacientams, rentgeno kabinetu ir kraujo banku, kurio atsargos pakankamos 5 tūkstančiams ligonių. Ji buvo naudojama 1990 metų rugpjūtį per karą Persijos įlankoje.

Dar viena JAV karo laivyno plaukiojančioji ligoninė – „Comfort“, galinti priimti iki tūkstančio pacientų, atplauks į Niujorko uostą pirmadienį.

Naujausiais Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, JAV pralenkė kitas šalis pagal nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių. Jungtinėse Valstijose užfiksuota daugiau kaip 92,9 tūkstančio užsikrėtimo koronavirusu atvejų, daugiau kaip 1,3 tūkstančio infekuotųjų mirė.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 160 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė beveik 522 tūkstančiai žmonių, per 23,5 tūkstančio infekuotųjų mirė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O aš maniau, kad plauks tiesiai į Klaipėdą....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių