Quantcast

JAV kandidatai į viceprezidentus susirungs vieninteliuose debatuose

Dabartinis JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as ir demokratų kandidatė į jo postą Kamala Harris trečiadienį susirungs vieninteliuose jų debatuose, rinkimus aptemdžius prezidento Donaldo Trumpo diagnozei, skelbia agentūra „Reuters“.

Televizijoje transliuojamas renginys vyks sudėtingu metu D. Trumpo ir M. Pence'o perrinkimo kampanijoje, praėjus mažiau nei savaitei po to, kai prezidentas paskelbė užsikrėtęs COVID-19. Virusu taip pat užsikrėtė daugybė kitų respublikonų ir Baltųjų rūmų darbuotojų.

Demokratų partijos kandidatas į prezidentus buvęs viceprezidentas Joe Bidenas nacionalinėse apklausose šiuo metu lenkia D. Trumpą. Naujausios „Reuters“/„Ipsos“ tikėtinų rinkėjų apklausos rezultatai rodo, kad J. Bidenas turi 12 procentinių punktų pranašumą.

Antradienį tęsėsi ginčai dėl K. Harris prašymo debatų scenoje įrengti plastikines pertvaras, sumažinsiančias infekcijos tikimybę. CNN skelbė, kad debatus prižiūrinčios komisijos narys sakė, jog M. Pence'as pertvaros galės nenaudoti, o K. Harris scenos pusėje, jei ji to paprašys, pertvara galės būti įrengta.

Tiek M. Pence'o, tiek senatorės K. Harris antradienį atlikti koronaviruso testai buvo neigiami. Dabartinėse vyriausybės taisyklėse numatoma, kad bet koks žmogus, turėjęs kontaktą su sergančiuoju COVID-19, turi saviizoliuotis 14 dienų.

M. Pence'o atstovas neatsakė į komentarų prašymus. Pranešime K. Harris atstovė Sabrina Singh sakė, kad „jei D. Trumpo administracijos karas veido kaukėms peraugo į karą saugumo pertvaroms, tai turėtų pasakyti viską, ką jums reikia žinoti, būtent kodėl jų atsakas į COVID yra nesėkmingas.“

Pirmadienį po trijų dienų ligoninėje į Baltuosius rūmus sugrįžo 74-erių D. Trumpas. Kol kas dar nėra aišku, kada jis pats galės grįžti į debatų sceną. D. Trumpas yra sakęs planuojantis dalyvauti spalio 15 dieną turinčiuose vykti kandidatų į prezidentus debatuose.

Manoma, kad debatų scenoje vyraus pandemijos tema. 77-erių J. Bidenas ir 55-erių K. Harris savo centrine rinkimų kampanijos tema pavertė D. Trumpo atsaką į ligos protrūkį ir prezidentą kaltino sąmoningai nuvertinus rizikas sveikatai ir negebėjus įtvirtinti kaukių dėvėjimo.

Kaip pranešama, kandidatų į viceprezidentus debatuose 61-erių M. Pence'as imsis ginti D. Trumpo administracijos atsaką į virusą, kuris Jungtinėse Valstijose pražudė 210 tūkst. žmonių ir nusiaubė šalies ekonomiką.

Debatų žiūrovams bus nuolatos primenama apie pandemijos padarinius kasdieniam gyvenimui: M. Pence'as ir K. Harris ant Jutos universiteto scenos vienas nuo kito stovės beveik 4 metrų atstumu ir juos greičiausiai skirs minėtoji plastikinė pertvara.

Šie debatai vargu ar bus tokie pat chaotiški, kaip praėjusią savaitę vykę pirmieji kandidatų į prezidentus debatai, kuriuose D. Trumpas nuolatos pertraukinėjo J. Bideną ir kandidatai vienas kitam negailėjo asmeninių įžeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
is veidu kad viskas jau nuspresta tik lieka spektaklis del teisinio ivaizdzio /avims/ nuramint ?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių