Quantcast

JAV iždo sekretorius pataria G. Thunberg eiti studijuoti

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas (Stivenas Mnušinas) ketvirtadienį patarė klimato aktyvistei Gretai Thunberg (Gretai Tunberg), Pasaulio ekonomikos forume Davose labai kritiškai vertinusiai JAV politiką, studijuoti ekonomiką ir tik paskui dalyti pamokymus.

Paklaustas apie 17-metės švedės reikalavimą tuojau pat sustabdyti investicijas į iškastinį kurą, jis reporteriams atsakė: „Po to, kai eis ir studijuos ekonomiką koledže, ji galės grįžti ir mums tai aiškinti.“

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija ir G. Thunberg nuo antradienio netiesiogiai kovoja Davoso forumo grupėse, bet organizatoriai pasirūpino, kad būtų išvengta bet kokių tiesioginių konfrontacijų.

Antradienį sakydamas kalbą Pasaulio ekonomikos forume, JAV prezidentas D. Trumpas, auditorijoje sėdint G. Thunberg, piktai užsipuolė aplinkosaugos aktyvistus ir pavadino juos „amžinais pražūties pranašais“ bei „vakarykščių kvailų ateities pranašų įpėdiniais“.

Prieš išvykdamas iš šio slidinėjimo kurorto Šveicarijoje D. Trumpas sakė, kad jam būtų „patikę“ Davose susitikti su šia aktyviste, kurią žurnalas „Time“ pernai išrinko „metų žmogumi“.

G. Thunberg po JAV prezidento kalbos griežtai pareiškė, kad dabar laikas panikuoti, nes „mūsų namai tebeliepsnoja“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai sorosas

Tai sorosas portretas
Jau steigia tarptautini universiteta. Greta gales destiti.

Aha

Aha portretas
Vargse merga. Naudojasi ja, o ji pati ir nesuvokia. Ar man tik vienai ji panasi i Dauno sindroma turinti ligoni? Kaimynu mergaite, taip pat serganti daunizmu, labai panasi, kone kopija...

Anonimas

Anonimas portretas
Pirma mokykla reikia baigti, paskui studijuoti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių