Quantcast

JAV įtraukė Rusijos ultranacionalistų judėjimą į terorizmą remiančių sąrašą

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija pirmadienį įtraukė Rusijos ultranacionalistų grupę „Rusijos imperinis judėjimas“ į terorizmą remiančių organizacijų sąrašą, pranešė Iždo departamentas.

Į sąrašą pakliuvo trys asmenys, laikomi judėjimo lyderiais – Stanislavas Vorobjovas, Denisas Garijevas ir Nikolajus Truščialovas.

Kaip nurodo amerikiečių žiniasklaida, apie šį žingsnį kiek anksčiau informavo valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) ir Valstybės departamento kovos su terorizmu skyriaus vadovas Nathanas Salesas (Neitanas Seilsas).

Sprendimas įtraukti „Rusijos imperinį judėjimą“ į terorizmą remiančių organizacijų sąrašą atveria Iždo departamentui paskelbti sankcijų šiai grupei. Numatoma, kad bus įšaldyti visi jos aktyvai Jungtinėse Valstijose, o JAV piliečiams bus uždrausta palaikyti verslo ryšius su šia grupe.

Kaip pažymėjo dienraštis „The New York Times“, į terorizmą remiančių organizacijų sąrašą JAV paprastai įtraukia islamo ekstremistų grupes, o priemonės prieš „Rusijos imperinį judėjimą“ yra pirmasis atvejis, kai toks sprendimas buvo priimtas baltųjų viršenybės šalininkų atžvilgiu.

„Tai beprecedentės priemonės... jos demonstruoja, kaip rimtai ši administracija vertina terorizmo grėsmę, keliamą baltųjų viršenybės šalininkų“, – sakė N. Salesas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai ką

Tai ką portretas
Ar jau Putiną įtraukė į teroristų sarašą,kad nori Navalną priskirti prie teroristų.

va cia tai bent Soroso lyberastams --JAV sankcijos.....

va  cia  tai bent Soroso lyberastams --JAV sankcijos..... portretas
Navalnuj dar uzpirdolint sankcijas reiketu ir ytraukt y terorizma remianciu gauju ,nariu sarasa
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių