Quantcast

JAV įstatymų leidėjai teigia priartėję prie susitarimo dėl skatinimo priemonių paketo

JAV aukšto rango demokratų ir respublikonų įstatymų leidėjai trečiadienį sakė, kad po kelių mėnesių aklavietės priartėjo prie susitarimo dėl skatinimo priemonių paketo.

„Tolesnė tikslinė parama vėluoja kelis mėnesius, – trečiadienį sakė Senato respublikonų lyderis Mitchas McConnellas. – Įsipareigojome tęsti šias skubias diskusijas, kol turėsime susitarimą, ir taip pat susitarėme neišvykti iš miesto, kol nepriimsime įstatymo.“

Įstatymų leidėjai dėl šio skatinimo priemonių paketo ginčijosi ištisus mėnesius – kol demokratai ragino priimti didesnį paketą, kuris suteiktų daugiau paramos valstijų ir vietos vyriausybėms, respublikonai norėjo mažesnio paketo, galinčio užtikrinti su pandemija susijusią teisinę apsaugą verslui.

Pagal naująjį skatinimo priemonių paketą turėtų padidėti nedarbo išmokos ir turėtų būti suteiktos tiesioginės išmokos amerikiečiams. Anksčiau šį mėnesį dvipartinė įstatymų leidėjų grupė pasiūlė priimti 900 mlrd. dolerių paketą, suteikusį postūmio dabartinėms deryboms.

Senato demokratų lyderis Chuckas Schumeris trečiadienį po Kongreso lyderių diskusijų, kurios tęsėsi naktį į antradienį, sakė, kad „jau matyti finišo linija“.

JAV Kongresas skuba patvirtinti paketą iki penktadienio termino, kad būtų išvengta vyriausybės uždarymo. Įstatymų leidėjai viliasi skatinimo priemonių paketą sujungti su didesniu vyriausybės finansavimo teisės aktu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių