Quantcast

JAV išplėtus sankcijas Rusijai, Maskva rengia atsakomąsias priemones

  • Teksto dydis:

Maskva planuoja atsakomąsias priemones dėl JAV sprendimo išplėsti sankcijas Rusijai, susijusias su Šiaurės Korėjai taikomo embargo pažeidimais, bet galutinį sprendimą šiuo klausimu priims šalies vadovybė, ketvirtadienį nurodė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas.

JAV Iždo departamentas trečiadienį paskelbė sankcijas Rusijos ir Kinijos įmonėms, nubaustoms už tai, kad pažeidė Šiaurės Korėjai taikomą ekonominį embargą, Vašingtonui siekiant toliau spausti Pchenjaną dėl jo branduolinės programos.

Iždo departamentas į „juodąjį sąrašą“ įtraukė Rusijoje įsikūrusią įmonę „Profinet Pte.“. Ji kaltinama pažeidusi Jungtinių Tautų sankcijas, nes trijuose Rusijos rytuose esančiuose uostuose teikė uosto paslaugas, tokias kaip pakrovimas ir iškrovimas bei degalų papildymas, su Šiaurės Korjos vėliava plaukiojantiems laivams.

Sankcijos taip pat paskelbtos „Profinet“ generaliniam direktoriui Vasilijui Kolčianovui. Anot Iždo departamento, jis „asmeniškai dalyvavo“ sandoriuose su korėjiečiais.

Atsakydamas į naujienų agentūros „Interfax“ klausimą apie Maskvos atsakomąsias priemones, S. Riabkovas pareiškė: „Šiuo klausimu užsiimame nuolat; sprendimus dėl galimų atsakomųjų priemonių pobūdžio ir turinio priima šalies vadovybė.“

Anksčiau į Iždo departamento „juodąjį sąrašą“ buvo įtraukti Rusijos bankai „Rossija“, „Rubliov“, „Severnyj Kredit“, RNKB ir Pramonės taupomasis bankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokdariai ruskiai

Juokdariai ruskiai portretas
Maskvos sankcijos garsiai nusipersti

...

... portretas
"Maskva planuoja atsakomąsias priemones dėl JAV sprendimo išplėsti sankcijas Rusijai, susijusias su Šiaurės Korėjai taikomo embargo pažeidimais" - o kodėl Rusija to negali daryt jei JAV švelnina savo santykius su ta pačia Š.Korėja, juk dabar veikia faktorius: "Kuris pirmas?".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių