Quantcast

JAV ir Rusijos gynybos ministrai pasikalbėjo tvyrant įtampai dėl Ukrainos

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) ketvirtadienį per retą pokalbį telefonu su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu aptarė artėjančias abiejų šalių derybas Ženevoje dėl Maskvos kariuomenės sutelkimo prie sienos su Ukraina, pranešė Pentagonas.

JAV Gynybos departamento atstovas Johnas Kirby (Džonas Kerbis) sakė, kad jie aptarė „rizikos mažinimą prie Ukrainos sienų“, Amerikoje ir Vakarų Europoje tebetvyrant nuogąstavimams, kad Rusija gali įsiveržti į savo provakarietišką kaimynę.

Maskva sutelkė netoli sienos su Ukraina dešimtis tūkstančių karių, o Kremlius leido suprasti norįs garantijų, kad Kijevas nebus pakviestas įstoti į NATO.

Jungtinės Valstijos ir kitos NATO narės savo ruožtu grasino griežtomis sankcijomis Rusijai, jeigu ši užpultų Ukrainą.

Maskva kaltinama remianti prorusiškus separatistus Rytų Ukrainoje, kur per konfliktą su Kijevo pajėgomis nuo 2014 metų žuvo mažiausiai 13 tūkst. žmonių.

Trečiadienį JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) sakė, kad pirmadienį Ženevoje prasidėsiančios derybos su Rusija nebus sėkmingos, jeigu „Ukrainai į galvą bus įremtas ginklas“.

Kad per derybas būtų „galima parodyti realią pažangą, tam reikės deeskalavimo“, A. Blinkenas sakė po diskusijų Vašingtone su Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock (Analena Bėrbok).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
si karta ka bekalbetum bet rusai teisus jav jau perdaug arogantiskai ciniskai lenda i svetymas teritorijas taip sukeldami dar didesne itampa visur ir uz visa tai atsakingas pentagonas su ten tunanciais u spec t veikejais;;;

BLINKENAI--, ne Ukrainai , o JANKIAMS

BLINKENAI--, ne Ukrainai , o JANKIAMS portretas
RUSIJA grąsina g i n k l u, kad greičiau i š v e š t ų visą AMUNICIJĄ iš Rytų Europos valstybių, juk rusai pasakė a i š k i a i
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių