Quantcast

JAV ir Rusijos diplomatijos vadovai penktadienį susitiks Ženevoje

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį Ženevoje susitiks su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, tikintis, kad per šias derybas bus sudarytos sąlygos deeskaluoti Ukrainos krizę, pranešė viena amerikiečių pareigūnė.

„Sekretorius Blinkenas 150 procentų įsipareigojęs įsitikinti, ar yra kokia nors diplomatinė nuovaža, ir tai iš tikrųjų yra šio angažavimosi su užsienio reikalų ministru Lavrovu paskata“, – pareigūnė, pageidavusi likti anonimė, antradienį sakė žurnalistams.

„Tai išties galimybė JAV pasidalyti su Rusija mūsų dideliais nuogąstavimais ir pasižiūrėti, kur galėtų būti galimybė Rusijai ir Jungtinėms Valstijoms rasti bendrą kalbą“, – pridūrė pareigūnė.

A. Blinkenas vėliau antradienį išskris į Ukrainą, kad pademonstruotų palaikymą Kijevui, tvyrant nuogąstavimams dėl Rusijos galimai planuojamo įsiveržimo.

JAV diplomatijos vadovas ketvirtadienį taip pat nuvyks į Berlyną dalyvauti keturšalėse derybose su Jungtine Karalyste, Prancūzija ir Vokietija, per kurias bus aptarta Ukrainos krizė, sakoma pranešime.

Rusijai sutelkus prie sienos su Ukraina dešimtis tūkstančių karių, Vakarų šalys perspėjo Maskvą, kad ji sulauktų skaudžių pasekmių, jeigu įsiveržtų į kaimyninę šalį.

Minėta JAV pareigūnė sakė, kad A. Blinkenas susitarė susitikti su S. Lavrovu per anksčiau antradienį įvykusį jųdviejų pokalbį telefonu, bet pridūrė, kad Rusija gali būti nesuinteresuota šią krizę išspręsti diplomatinėmis priemonėmis.

„Manau, dar per anksti sakyti, ar Rusijos vyriausybė nuoširdžiai suinteresuota diplomatija, ar ji geranoriškai ruošiasi derėtis, ar pasinaudos šiomis diskusijomis kaip pretekstu, kad pareikštų, jog diplomatija Maskvos interesų neatitinka“, – nurodė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių