Quantcast

JAV ir Pietų Korėja surengs didžiausias per pastaruosius metus vasaros karines pratybas

Augant įtampai Korėjos pusiasalyje, JAV ir Pietų Korėjos ginkluotosios pajėgos surengs didžiausias per penkerius metus bendras vasaros karines pratybas.

Kasmetiniai manevrai prasidės ateinantį pirmadienį ir tęsis iki rugsėjo 1 dienos, antradienį Seule pranešė Gynybos ministerija. Tačiau ji pratybose dalyvaujančių karių skaičiaus neįvardijo.

JAV Pietų Korėjoje yra dislokavusios 28 500 kareivių. Jie skirti Šiaurės Korėjos atgrasymui.

Pratybose pavadinimu „Ulchi Freedom Shield“ bus derinamos kompiuterinės simuliacijos, manevrai lauke bei didelės civilinės gynybos pratybos. Tai bus didžiausios pratybos nuo 2017 metų, sakė Gynybos ministerijos atstovas.

Seulas pareiškė, kad tikisi griežtos Šiaurės Korėjos reakcijos į būsimus manevrus. Izoliuotas Pchenjanas reguliariai kaltina JAV, kad jų pratybos su Pietų Korėja skirtos pasirengti puolimui. Vašingtonas ir Seulas tai neigia ir akcentuoja, kad pratybų tikslas yra gerinti gynybinius pajėgimus.

Įtampa regione šias metais paaštrėjo po virtinės Šiaurės Korėjos bandymų, kuriuose buvo naudojamos branduolinį ginklą galinčios nešti raketos. Gegužę Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeol ir jo kolega iš JAV Joe Bidenas susitarė surengti bendras pratybas. Spėjama, kad Šiaurės Korėja gali atlikti dar vieną branduolinį bandymą.

Pastaraisiais metais Pietų Korėja ir JAV pratybų apimtis sumažino arba visiškai atšaukė ir dėl diplomatinių priežasčių. Kai JAV 2018-aisiais atšaukė vasaros karines pratybas Pietų Korėjoje, norėjo sudaryti didesnius šansus deryboms dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos. Tačiau šios po žlugusio viršūnių susitikimo tarp tuometinio JAV prezidento Donaldo Trumo ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim jong-uno 2019 metais Vietname nepajudėjo į priekį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių