Quantcast

JAV „giliai susirūpinusi“ dėl trukdymo tirti Malaizijos lainerio katastrofą

  • Teksto dydis:

JAV diplomatijos vadovas Johnas Kerry (Džonas Keris) šeštadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministrui, kad Vašingtonas "smarkiai susirūpinęs" dėl Ukrainos prorusiškų separatistų keliamų kliūčių tarptautiniams tyrėjams dirbti Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofos vietoje.

JAV diplomatijos vadovas Johnas Kerry (Džonas Keris) šeštadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministrui, kad Vašingtonas "smarkiai susirūpinęs" dėl Ukrainos prorusiškų separatistų keliamų kliūčių tarptautiniams tyrėjams dirbti Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofos vietoje.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir kiti pasaulio lyderiai reiškė pasipiktinimą ir reikalavo, kad Rusija visokeriopai bendradarbiautų, atliekant tyrimą, kuriam iškyla vis didesnių kliūčių, nes separatistai neįleidžia tyrėjų į teritoriją, kurioje sudužo iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs oro bendrovės "Malaysia Airlines" laineris ir žuvo visi 298 juo skridę žmonės iš 18 šalių.

J.Kerry, kalbėdamasis su Rusijos diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu, sakė, kad "Jungtinės Valstijos giliai susirūpinusios, jog jau antrą dieną iš eilės ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) stebėtojams bei tarptautiniams tyrėjams nebuvo užtikrinta tinkama prieiga į sudužimo vietą", nurodė Valstybės departamentas.

"Jungtinės Valstijos taip pat labai susirūpinusios dėl pranešimų, jog kai kurių aukų palaikai ir nuolaužos toje vietoje yra judinamos ir netinkamai gabenamos iš tos vietos", – sakoma departamento pranešime.

J.Kerry atstovė Jen Psaki (Džen Psaki) pažymėjo, jog Jungtinės Valstijos smerkia "nepriimtiną" nesaugumą katastrofos vietoje, vadindama šią padėtį "akibrokštu visiems, kurie prarado mylimus žmones, ir orumui, kurio nusipelnė aukos".

Pasak jos ESBO stebėtojams penktadienį katastrofos vietoje buvo leista dirbti tik 75 minutes, o šeštadienį - trumpiau negu tris valandas.

ESBO atstovas Michaelas Bociurkiwas (Maiklas Bociurkivas) anksčiau sakė, kad šios Vienoje įsikūrusios organizacijos stebėtojų komanda "šiandien, jau antrą dieną iš eilės, negalėjo gauti atsakymų" apie tyrimui itin svarbių lainerio juodųjų dėžių likimą.

Maskvos pranešime apie J.Kerry ir S.Lavrovo pokalbį nurodoma, kad buvo pareikalauta, jog "daiktiniai įrodymai, įskaitant juodąsias dėžes", būtų nedelsiant perduoti tyrėjams.

Sukilėliai, užsitikrinę tvirtą diplomatinį Kremliaus palaikymą, atrodė mažai linkę bendradarbiauti su tyrimu, kurios išvados gali tapti pagrindu apkaltinti juos dėl lėktuvo "Boeing 777" numušimo.

Kijevas nurodė, kad ginkluoti kovotojai po kelių valandų gali pradėti į sunkvežimius itin svarbius įrodymus ir skubiai išgabenti juos į Rusiją, visai ekspertų grupei dar neapžiūrėjus didelės teritorijos, kurioje yra išsibarsčiusios Malaizijos lainerio nuolaužos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666333

666333 portretas
Manau kalciausi tie kurie suorganizavo ta skrydi ,jie ir privalo atsakyti.Kaip galima organizuoti skrydi virs teritorijos ,kurioje vyksta karas???

ruskiui

ruskiui portretas
samagona laktumei tu kiap arklys, tik nemoki ruski samagono virti, kaip nemoki nieko dirbti, o geri broge, nes neiskenti islaukti samagono, erke ruskiska tu, tokie ir tavo vaikai - ruskiukai alkoholikai

tai taip

tai taip portretas
Lietuvos ziniasklaida meluoja tiesiog geda,palaiko ukrainos fasistus Ponus runkelius prasoma nesinervuoti,gerkit savo samogona ir nekiskit nosi kur nereikia
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių