Quantcast

JAV gatvėmis važiuoja tankai: D. Trumpo atstovai ragina nepanikuoti

  • Teksto dydis:

Jungtinės Amerikos Valstijos jau pasiruošusios liepos 4 dienos kariniam paradui. Ketvirtadienį JAV nepriklausomybės dienos proga planuojama pademonstruoti šalies karines pajėgas.

Prezidento Donaldo Trumpo įsaku šalia Linkolno memorialo jau paruošti „Abrams“ tankai ir „Bradley“ karinės mašinos, o virš Vašingtono turės skristi JAV karinių jūrų pajėgų naikintuvai „Navy Blue Angels“.

Demokratai D. Trumpo sprendimą militarizuoti šventę kritikavo ir pasmerkė – jie teigė, kad toks paradas nulems dideles mokesčių mokėtojų išlaidas. JAV Nacionalinė parkų tarnyba renginio organizacijai išleis 2,5 milijono dolerių. Ir tai tik dalis renginio išlaidų – planuojama išleisti žymiai daugiau nei pernai.

Taip pat oponentai piktinosi dėl to, kad Baltųjų rūmų atstovai nutarė prezidento kalbos renginio metu sukurti VIP ložę, į kurią buvo pakviesti D. Trumpo sąjungininkai.

Prie D. Trumpo šventės prisijungs Pentagono delegacija, vadovaujama aukščiausio rango JAV pareigūno, generolo Josepho Dunfordo.

Tačiau armijos, laivyno, oro pajėgų ir jūrų pėstininkų korpuso vadovai žada nedalyvauti.

Gynybos departamentas pareiškime teigė iš Baltųjų rūmų gavę 5 000 bilietų, kuriuos turėjo išplatinti.

Respublikonų nacionalinis komitetas ir D. Trumpo rinkimų kampanijos atstovai patvirtino taip pat gavę bilietus, kuriuos turėjo dalinti žmonėms.

Baltieji rūmai skyrė VIP bilietų įvairiems rėmėjams ir politiniams partneriams.

Prezidento perrinkimo kampanija išsiuntė el .laiškus, raginančius prezidento palaikytojus aktyviai dalyvauti šventėje.

Šventė prasidės prieš 12 val. JAV laiku. Minėjimą pradės D. Trumpo kalba, pavadinta „Pasveikinimu Amerikai“. Toliau vyks koncertas ir bus šaudomi fejerverkai.

Prieš karą nusistačiusi grupuotė „Kodas rausva“ kviečia rinktis į D. Trumpui oponuojantį mitingą. O JAV karinės pajėgos perspėjo Vašingtono gyventojus, kad nesibaimintų ir nepultų į paniką, gatvėje pamatę vieną iš D. Trumpo organizuotos šventės tankų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tex

Tex portretas
Nesąmonė ką jis iš ruskiu ima pavyzdį?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių