Quantcast

JAV ėmėsi atsargos priemonių dėl galimo vyriausybės įstaigų uždarymo lapkritį

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pasirašė teisės aktą, leidžiantį išvengti vyriausybės uždarymo ir pratęsti agentūroms skirtą finansavimą kelioms savaitėms po lapkričio 3 dieną vyksiančių prezidento rinkimų.

Tokia žinia nuskambėjo, demokratams pasiekus susitarimą su Baltaisiais rūmais ir respublikonais.

Abiejų partijų paremtas dokumentas, kuriam prieš savaitę pritarė Atstovų Rūmai, lengvai buvo patvirtintas Senate 84 balsais prieš 10.

Vėliau įstatymo projektas buvo padėtas ant stalo D. Trumpui, o šis pasirašė vadinamąją „tęstinę rezoliuciją“ ankstyvosiomis ketvirtadienio valandomis, informavo Baltųjų rūmų atstovas Juddas Deere'as.

D. Trumpui reikėjo pasirašyti šią laikinąją priemonę iki trečiadienio 23 val. 59 min., kad būtų išvengta dalies federalinių institucijų uždarymo, nes 2021 finansiniai metai oficialiai prasideda spalio 1 dieną.

Valstybės vadovas pasirašė dokumentą kiek vėliau nei vidurnaktį, sugrįžęs iš rinkimų kampanijos renginių – taigi, formaliai vyriausybė visgi buvo uždaryta, bet labai trumpam laikotarpiui.

Trumpalaikis teisės aktas leis valstybinėms agentūroms veikti dabartiniu finansavimo lygiu iki gruodžio 11 dienos, o tai padės sumažinti spaudimą Kongresui ir kandidatams į prezidentus – D. Trumpui ir demokratui Joe Bidenui – išspręsti šį klausimą iki įtemptų rinkimų.

Naujausiu teisės aktu skiriami papildomi 8 mlrd. dolerių (6,8 mlrd. eurų) skubiai mitybos pagalbai vaikams ir šeimoms, taip pat pratęsiamas finansavimas bendruomenių medicinos centrams.

Be federalinio biudžeto, įstatymų leidėjai derasi dėl labai reikalingo didesnės nei trilijono dolerių vertės paramos paketo, skirto tūkstančiams bendruomenių ir milijonams šeimų, nukentėjusių per koronaviruso pandemiją.

Kongresas, kuris yra labai susiskaldęs pagal partijų ideologiją, veikiausiai nebūtų galėjęs pasiekti platesnio susitarimo dėl naujo 2021-ųjų biudžeto iki finansinių metų pabaigos.

„Tikiuosi, kad Kongreso nariai artimiausiomis savaitėmis galės sugrįžti prie derybų stalo ir dirbti bendradarbiavimo dvasia, kad patvirtintų išsamų finansavimo projektą“, – sakė respublikonas senatorius Rogeris Wickeris.

„Tęstinė rezoliucija nėra visaverčio asignavimų paketo pakaitalas“, – pridūrė politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patar imas

patar imas portretas
Trumpui pries rinkimus uzdaryt baidena i karantina o kaip sita nuveikti tam yra s pec t?....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių