Quantcast

JAV ekspertas: šią žiemą Europa gali pristigti gamtinių dujų

Šią žiemą Europa gali susidurti su gamtinių dujų trūkumu namams apšildyti, nes sukauptos gana kuklios jų atsargos, o tiekimas iš Rusijos ribotas, pareiškė JAV Valstybės departamento energetinio saugumo vyresnysis patarėjas Amosas Hochsteinas.

„Jei žiema yra šaltesnė nei įprasta, bijau, kad daugelyje Europos regionų gali nepakakti dujų šildymui“, – perspėjo jis.

Pasak A. Hochsteino, kai kurios šalys galės sau leisti pirkti dujas aukštesnėmis kainomis, o kitos gi bus priverstos riboti dujų tiekimą.

Nepakankamas tiekimas sukėlė Europoje energetinę krizę: dujų kainos pasiekė rekordines aukštumas, dalis gamyklų uždaromos arba mažinami jų gamybos pajėgumai, o vyriausybės baiminasi kylančių išlaidų namų ūkiams bei įmonėms pasekmių.

A. Hochsteino žodžiais, dujų tiekimas iš Rusijos į Europą yra „nepaaiškinamai mažas, palyginti su ankstesniais metais ir šios šalies galimybėmis“.

Rusija bando pasinaudoti energetikos krize, „kad sustiprintų savo pozicijas dėl „Nord Stream 2“ projekto“, – pabrėžė A. Hochsteinas.

Jis paragino tokias šalis kaip Saudo Arabija ir toliau tiekti kurą „prieinamomis kainomis“.

„Energetikos struktūros tampa suvaržytos dėl padažnėjusių gaisrų ir uraganų, taip pat dėl ​​kitų kliūčių, kurios kenkia energijos tiekimui“, – sakė JAV ekspertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Yra šalia kur kas protingesnių šalių. Baltarusijoje žmones pereina prie šildymo elektra, nes pasistačius atitinkamus skaitiklius įkainis mažesnis, nei 1 eurocentas kilovatvalandei. Mūsų Vilniaus kvailiams šildymo kaina kils 60 procentų...tegul ir toliau garbina savo liandzbirkinius...

Pil.

Pil. portretas
Nedovanotina klaida, kaip buvo uždaryta Ignalinos atominė elektrinė.Lietuva galėjo naudoti elektra visur,ir namus šildyti,ir maisto gaminimui ,būtu užtekę jos viskam ,kas per daug galima buvo parduoti. Būtų buvę ekologiškas kuras .Po Černobylio katastrofos Ignalinos elektrinėje buvo įrengta papildoma reaktorių apsauga.Buvo patikrinti reaktoriai ,jų darbas. Nekėlė jokių pavojų. Europos sąjunga sąmoningai privertė Lietuvą uždaryti Ignalinoje elektrinę, kad Lietuva būtų priklausoma nuo Europos.Vokiečiai perka iš Rusijos dujas ,elektrą ,Lietuva būdama pašonėje Rusijos atsisakė draugauti su jais.Proto neturi tie kurie paaukojo šalį dėl marazmo,ir vaidenimosi Rusas puola.

Mr. Indenpendence

Mr. Indenpendence portretas
Pasirodo ilgalaikes sutartys turi savo privalumu. Bet musu geriausi draugai iš JAV galetu padeti su savo pigiom SGD. Ar tiesiog ju pigus ir išlaisvininatys SGD dabar yra azijos rinkoje. Ir dede Semas mums sako Nothing personal its only business:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių