Quantcast

JAV didina spaudimą V. Putino sąjungininkui J. Prigožinui

  • Teksto dydis:

JAV pirmadienį paskelbė naujų sankcijų bendrovėms ir fiziniams asmenims, susijusiems su Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininku Jevgenijumi Prigožinu ir jo finansuotu „trolių fabriku“, kaltinamu kišimusi į 2018 metų JAV kadencijos vidurio rinkimus.

Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuro (OFAC) pranešime sakoma, kad į sankcijų sąrašą įtrauktos trys bendrovės – „Autolex Transport Ltd“, „Beratex Group Limited“ ir „Linburg Industries Ltd“, taip pat Denisas Kuzminas ir Igoris Nesterovas, siejami su J. Prigožino remta „Interneto tyrimų agentūra“.

Be to, į sankcijų sąrašą buvo įtraukta prabangi jachta „St Vitamin“, susijusi su bendrove „Beratex Group Limited“, ir trys privatūs lėktuvai.

„Iždo departamentas įvedė sankcijas asmeniniams lėktuvams, jachtai ir priedangos bendrovėms, [priklausančioms] Jevgenijui Prigožinui – Rusijos finansininkui, stovinčiam už „Interneto tyrimų agentūros“ ir jos mėginimų žlugdyti Amerikos demokratijos procesus“, – departamento pareiškime cituojamas iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas (Stivenas Mnušinas).

„Laisvi ir sąžiningi rinkimai yra Amerikos demokratijos kertinis akmuo, ir mes naudosime savo tarnybas prieš bet ką, siekiantį kenkti mūsų procesams ir daryti trikdančią įtaką rinkėjams“, – pridūrė S. Mnuchinas.

„Prigožinas naudojasi virtine priedangos bendrovių, valdančių jo prabangią asmeninę nuosavybę, įskaitant tris privačius reaktyvinius lėktuvus ir jachtą“, – pažymėjo Iždo departamentas.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) pirmadienį sakė, kad šiomis priemonėmis siekiama neleisti J. Prigožinui „patogiai jaustis ir išvengti Amerikos spaudimo“.

„JAV administracija toliau dirbs, kad Prigožinas ir į jį panašūs negalėtų pasislėpti [nuo spaudimo] ir patogiai gyventi, kol užsiiminės destabilizuojančia veikla, keliančia grėsmę JAV, jų sąjungininkų ir partnerių interesams“, – sakoma M. Pompeo pranešime.

„Aiškiai pasakėme: nežiūrėsime pro pirštus į kišimąsi iš užsienio į mūsų rinkimus. JAV toliau duoda atkirtį priešiškoms jėgoms, mėginančioms žlugdyti mūsų demokratinius procesus, ir nedvejosime, kad priverstume Rusiją dar brangiau sumokėti už savo destabilizuojamą ir nepriimtiną veiklą“, – rašo diplomatijos vadovas.

 


Šiame straipsnyje: JAVRusijaJevgenijus Prigožinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

chi

chi portretas
o arabai is jankyno sunerimo...vis mazai valdzios jiems,yprate visiems vadovaut ir uzgrobinet naftos ir duju telkinius pietu salyse...

Foto sesija

Foto sesija portretas
Siaubas kokie snukiai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių