Quantcast

JAV bus reikalaujama dėvėti kaukes viešajame transporte

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) paskelbė įsaką, pagal kurį reikalaujama dėvėti kaukes iš esmės visų tipų viešajame transporte visoje šalyje siekiant pažaboti koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimą.

Vėlų penktadienio vakarą paskelbtas įsakas taikomas kelionėms orlaiviais, traukiniais, autobusais, taksi automobiliais, pavėžėjimo paslaugas teikiančiais automobiliais, metro traukiniais, keltais ir laivais.

Šiuo įsakymu išplečiama vieno pirmųjų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pasirašytų vykdomųjų įsakų taikymo sritis. Pagal tą įsaką buvo reikalauta dėvėti kaukes keliaujant iš vienos valstijos į kitą.

Naujasis įsakas, kuris taip pat taikomas kelionėms iš vienos valstijos į kitą, įsigalios pirmadienį 23 val. 59 min. vietos (antradienį 6 val. 59 min. Lietuvos) laiku.

„Dėvint kaukes mūsų transporto sistemose bus apsaugomi amerikiečiai ir suteikiama pasitikėjimo, jog galime vėl saugiai keliauti, net ir šios pandemijos metu“, – rašoma įsake.

„Taigi reikalavimas dėvėti kaukes mums padės suvaldyti šią pandemiją ir vėl atverti Amerikos ekonomiką.“

Įsake taip pat nurodoma, jog šio reikalavimo nesilaikymas prilygs „federalinio įstatymo pažeidimui“.

COVID-19 statistika Jungtinėse Valstijose yra prasčiausia pasaulyje, tačiau naujų atvejų ir į ligonines guldomų užsikrėtusiųjų skaičiai per pastarąsias dvi savaites sumažėjo. Kai kurie ekspertai tai iš dalies sieja su tuo, jog žmonės atsakingiau laikosi reikalavimų dėl kaukių dėvėjimo ir socialinio atstumo laikymosi.

Įsakymas dėvėti kaukes visuose federaliniuose pastaruose buvo vienas pirmųjų oficialių J. Bideno veiksmų, kurių jis ėmėsi po savo inauguracijos sausio 20 dieną. Pasak prezidento, jeigu kaukės bus nuosekliai dėvimos, tai gali leisti iki balandžio išgelbėti 50 tūkst. amerikiečių gyvybių.

Tuo tarpu buvęs prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) dažnai pašiepdavo tokią apsaugos nuo koronaviruso praktiką ir jį retai kada buvo galima pamatyti dėvintį kaukę, todėl kai kuriose šalies dalyse buvo sunkiau užtikrinti, kad būtų laikomasi šios priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Normaliose šalyse

Normaliose šalyse portretas
Tai jau buvo reikalaujama prieš metus. Amerika bunda. Ji juk labai "demokratiška" - kol praeis visas dokumentų pasirašymų stadijas...žiūrėk - jau ir neliko tos Amerikos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių