Quantcast

JAV Baltieji rūmai atmeta COVID-19 skiepų paso idėją

JAV Baltieji rūmai atmetė galimybę Jungtinėse Valstijose bet kokia forma įgyvendinti COVID-19 skiepų paso idėją, tačiau esą privatus verslas gali imtis tokių iniciatyvų.

„Vyriausybė nei dabar, nei ateityje nerems sistemos, kuria iš amerikiečių būtų reikalaujama nešiotis tokius dokumentus. Nebus federalinės skiepų duomenų bazės ar federalinio reikalavimo visiems turėti bendrą skiepų dokumentą“, – žurnalistams sakė prezidento Joe Bideno atstovė spaudai Jen Psaki.

Vadinamieji skiepų pasai, įrodantys, kad žmogus buvo paskiepytas nuo COVID-19, pasaulyje svarstomi kaip galima priemonė saugiai leisti susibūrimus ir keliones.

Tiesa, ši idėja susilaukė ir kritikos dėl galimų privatumo bei kitų piliečių teisių pažeidimų.

J. Psaki teigė, kad skiepų pasų idėją remia privatūs verslai, kurie nori atnaujinti veiklą, ypač vietose, kur būriuojasi daug žmonių, pavyzdžiui, stadionuose ar teatruose.

Jos teigimu, JAV vyriausybė pateiks „gaires su atsakymais į svarbiausius amerikiečių klausimus apie privatumą, saugumą ar diskriminaciją“.

„Mūsų, kaip federalinės vyriausybės, tikslas yra labai paprastas – amerikiečių privatumas ir teisės turi būti apsaugotos, o šios sistemos negali būti neteisingai naudojamos prieš žmones“, – tikino J. Psaki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių