Quantcast

JAV Atstovų Rūmai ketvirtą kartą nesugebėjo išrinkti pirmininko

  • Teksto dydis:

Respublikonų kontroliuojamus naujos sudėties Atstovų Rūmus trečiadienį antrą dieną iš eilės krečia krizė, žemiesiems JAV parlamento rūmams per naują balsavimą ir vėl nesugebėjus išsirinkti pirmininko.

Keliolikos dešiniojo sparno respublikonų kritikos sulaukęs favoritas Kevinas McCarthy (Kevinas Makartis) antradienį nesugebėjo užsitikrinti paprastos balsų daugumos, kad būtų išrinktas Atstovų Rūmų pirmininku – trečiu pagal svarbą JAV pareigūnu po prezidento ir viceprezidento, nors buvo surengti net trys balsavimo turai.

Ketvirtasis balsavimas, kuris buvo surengtas pasibaigus iki trečiadienio padarytai pertraukai, jam taip pat buvo nesėkmingas, prieš jį balsavus nedidelei, bet ryžtingai nusiteikusiai maždaug 20 dešiniojo sparno respublikonų grupei.

Išrinkti pirmininko per pirmąjį balsavimą respublikonams nepavyko pirmą kartą per šimtmetį.

Chaotiška naujos sudėties Kongreso darbo pradžia rodo, kokie sunkumai laukia Atstovų Rūmų kontrolę perėmusių respublikonų. Be pirmininko Atstovų Rūmų negalima galutinai suformuoti – negalima prisaikdinti jų narių, paskirti komitetų pirmininkų, pradėti procedūrų ir tyrimų.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) respublikonų nesėkmingas pastangas išrinkti JAV Atstovų Rūmų daugumos pirmininką trečiadienį pavadino gėdingomis.

Kalbėdamas su žurnalistais prieš kelionę į Kentukio valstiją, J. Bidenas sakė, kad visas pasaulis stebi chaotišką situaciją Kongrese, tačiau pabrėžė, kad jo dėmesys sutelktas į tai, „kad viskas būtų padaryta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių