Quantcast

JAV atnaujina Baltarusijos įmonėms įvestas sankcijas

JAV pirmadienį pranešė atnaujinanti devynioms Baltarusijos valstybinėms įmonėms įvestas sankcijas, valstybės vadovui Aliaksandrui Lukašenkai neatsakius į raginimą paleisti per demokratinius protestus suimtus politinius kalinius.

Nuo 2015 m. dėl Baltarusijoje pasiektos pažangos JAV reguliariai taiko devynioms įmonėms, įskaitant naftos bendrovę „Belneftechim“, įvestų sankcijų išimtis.

JAV prezidento Joe Bideno administracija kovo 31 d. perspėjo, kad pratęs sankcijas, jei Baltarusijoje nebus paleisti politiniai kaliniai, ir pirmadienį sankcijų atnaujinimui buvo uždegta žalia šviesa.

„Šis sprendimas yra dar vienas padarinys to, kad Baltarusijos valdžia nepaiso žmogaus teisių ir nesugeba įgyvendinti įsipareigojimų pagal tarptautinius žmogaus teisių principus“, – pranešime teigė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

„JAV ragina Baltarusijos valdžią nedelsiant paleisti visus, kurie buvo neteisėtai sulaikyti arba įkalinti“, – sakė jis.

Iždo departamentas pranešė, kad įmonės iki birželio 3 d. turės likviduoti sandorius su Baltarusijos bendrovėmis. To nepadarius, grės baudos.

JAV sandorius su devyniomis Baltarusijos naftos, chemijos ir kitų pramonės šakų įmonėmis uždraudė po 2006 m. rinkimų, kurie taip pat buvo laikomi suklastotais nelegitimaus prezidento A. Lukašenkos naudai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

TERORISTINIS VARIANTAS ŽLUGO...

TERORISTINIS VARIANTAS ŽLUGO... portretas
Neabejotinai, kad Amerikos ausys kyšo, rengiant Baltarusijos Prezidento nužudymą. Tik laiko klausimas tai įrodyti. Dabar Amerikos teroristai bando nukreipti dėmesį kita linkme - sankcijas...O įdomiausiai tai - kaip dabar iš tos istorijos išsikapstys "didvyris" Gabriukas, kuris taip rūpinosi Lietuvoje Baltarusijos "Prezidente" Cichanovskają...Čia jau kvepia Hagos tribunolu už terorizmo ORGANIZAVIMĄ.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių