Quantcast

JAV ambasadorius Rusijoje sugrįžta į Vašingtoną konsultacijoms

JAV ambasadorius Rusijoje Johnas Sullivanas (Džonas Salivanas) šią savaitę sugrįš į Vašingtoną konsultacijoms, antradienį pranešė ambasada.

Anksčiau buvo skelbta, kad Maskva „rekomendavo“ ambasadoriui laikinai išvykti, tarp Rusijos ir JAV smarkiai paaštrėjus įtampai.  

„Ambasadorius J. Sullivanas šią savaitę sugrįžta į Jungtines Valstijas konsultacijoms“, – nurodė JAV diplomatinė atstovybė Maskvoje naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime. 

Pareiškime rašoma, kad ambasadoriui reikia „tiesiogiai pasikalbėti“ su prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijos aukšto rango pareigūnais apie JAV ir Rusijos dvišalių santykių būklę.   

„Manau, jog man svarbu tiesiogiai pasikalbėti su savo naujaisiais kolegomis Bideno administracijoje Vašingtone apie dabartinę Jungtinių Valstijų ir Rusijos dvišalių santykių būklę“, – sakė J. Sullivanas.

Pranešimas pasirodė vėl smarkiai išaugus įtampai tarp Maskvos ir Vašingtono dėl visos virtinės klausimų, įskaitant numanomą kišimąsi į JAV rinkimus, Rusijos pajėgų telkimą prie Ukrainos sienų ir prastėjančią prezidento Vladimiro Putino kalinamo kritiko Aleksejaus Navalno sveikatą.

J. Bidenas laikosi griežtesnio kurso V. Putino atžvilgiu, bet taip pat siūlo jam vėliau šiais metais susitikti kokioje nors trečiojoje šalyje.

J. Sullivanas sakė, kad „artimiausiomis savaitėmis“, prieš bet kokį galimą J. Bideno ir V. Putino susitikimą, sugrįš į Maskvą. Rusija nurodė, kad vis dar nagrinėja pasiūlymą dėl viršūnių susitikimo.

J. Sullivano pranešimas pasirodė Maskvai kovo mėnesį konsultacijoms atšaukus savo ambasadorių Vašingtone. Praėjusią savaitę abi buvusios Šaltojo karo priešininkės paskelbė virtinę abipusių sankcijų ir išvarė viena kitos diplomatų.

Penktadienį užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad V. Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas rekomendavo J. Sullivanui nuvykti į Vašingtoną „rimtų konsultacijų“.

JAV praėjusią savaitę dėl Kremliaus kišimosi į Amerikos rinkimus, didžiulės kibernetinės atakos ir kitos priešiškos veiklos paskelbė sankcijų Rusijai ir nurodė išsiunčiančios iš šalies 10 rusų diplomatų.

Rusija paskelbė, kad Maskva, atsakydama į JAV sankcijas, išsiųs 10 amerikiečių diplomatų ir paskelbs sankcijas kai kuriems amerikiečių pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Isvada

Isvada portretas
Tikriausiai pats didziausias fasisto putlerio herojus, tai A. Hitleris. Labiau kopijuoti sio XX a. nusikaltelio nebeimanoma.

net gėdijasi prisipažinti,

net  gėdijasi prisipažinti, portretas
jog i š v a r ė

opa.

opa. portretas
Ne konsultacijoms,o isvare!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių