Quantcast

Jauna širdis: 95 metų karalienė Elizabeth II atsisakė apdovanojimo senjorams

Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) atsisakė pagyvenusiems žmonėms skiriamo apdovanojimo, įvertinusi, kad būdama 95-erių ji neatitinka kriterijų, antradienį pranešė žurnalas „The Oldie“.

Leidinys liepos mėnesį parašė rūmų pareigūnams ir paklausė, ar monarchė priimtų jo „Metų senolio“ apdovanojimą, anksčiau skirtą jos velioniui vyrui ir jos motinai.

Tačiau rugpjūčio 21 dienos atsakyme iš karalienės Balmoralo pilies Škotijoje monarchės privataus sekretoriaus pavaduotojas Tomas Laingas-Bakeris (Tomas Leingas-Beikeris) vardu atsiprašė savo viršininkės vardu.

„Jos Didenybė mano, kad esi tokio amžiaus, kaip jautiesi... Karalienė nemano, kad atitinka kriterijus... ir tikisi, kad surasite vertesnį gavėją“, – rašė jis.

Humoristinis apdovanojimas, skiriamas kaip nors pasižymėjusiems vyresnio amžiaus žmonėms, šiemet galiausiai atiteko 90 metų prancūzų ir amerikiečių aktorei bei šokėjai Leslie Caron (Lesli Keron).

Karalienė soste savo tėvą karalių Jurgį VI pakeitė 1952-aisiais ir kitais metais minės valdymo 70-metį – platininį jubiliejų. Vis dėlto ji nesureikšmina savo ilgaamžiškumo.

Tą 2015 metų rugsėjo dieną, kai tapo ilgiausiai valdančiu britų monarchu, ji praleido įprastai ir atidarė naują geležinkelį Škotijoje, prie sienos su Anglija.

„Per ilgą gyvenimą neišvengiamai gali būti svarbių etapų; mano [gyvenimas] ne išimtis“, – tuomet sakė ji.

Nepaisydama sutuoktinio princo Philipo (Filipo), kuriam buvo 99 metai, mirties balandžio mėnesį ir savo garbaus amžiaus karalienė nepasitraukė iš viešojo gyvenimo ir tęsia įprastus pasirodymus bei audiencijas.

Praėjusią savaitę ji pirmą kartą pasirodė viešumoje ramsčiuodamasi lazdele.

Tačiau antradienį ji vaizdo ryšiu surengė dvi audiencijas Japonijos ir Europos Sąjungos ambasadoriams, turėjo surengti priėmimą tarptautinio verslo ir investicijų lyderiams.

Rašytojas, diktorius, princo Philipo draugas Gylesas Brandrethas (Džailsas Brandretas) „The Oldie“ rašė, kad princas džiaugėsi 2011-aisiais gavęs šio žurnalo apdovanojimą.

„Nieko nėra geriau dvasinei būklei už priminimą, kad metai bėga – dar greičiau – ir kad nuo seno rėmo pradeda kristi gabalai“, – su humoru žurnalui atsakė Philipas.

„Tačiau malonu, kad tave išvis prisimena“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaidina jauną, o pavasarį jau teks ruošti karališkas laidotuves...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių