Quantcast

Japonijos kriptovaliutų birža per kibernetinę ataką prarado 530 mln. dolerių

  • Teksto dydis:

Viena Japonijos kriptovaliutų birža penktadienį paskelbė patyrusi kibernetinį įsilaužimą, per kurį buvo pavogta virtualiosios valiutos, vertinamos 58 mlrd. jenų (apie 530 mln. JAV dolerių arba 427 mln. eurų), sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

Birža „Coincheck“ savo tinklalapyje paskelbė sustabdžiusi virtualiosios valiutos NEM pardavimą ir atsiėmimą. Vėliau ji pridūrė, kad bus ribojamos operacijos ir su dauguma kitų kriptovaliutų.

Naujienų agentūra „Kyodo News“ pranešė, kad „Coincheck“ prezidentas Koichiro Wada (Koičiras Vada) per spaudos konferenciją atsiprašė dėl šio incidento ir sakė, kad jo bendrovei gali tekti ieškoti finansinės pagalbos. „Kyodo“ pridūrė, kad „Coincheck“ neteisėtą prieigą prie jos sistemos aptiko anksti penktadienį.

Skelbiami nuostoliai yra didesni negu 2014 metais įvykdyta 48 mlrd. jenų vertės kriptovaliutos vagystė iš Japonijoje įsikūrusios bitkoinų biržos „Mt. Gox“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pirmieji kriptovaliutininkai privertė visus dirbti jų atominei pramonei (ir dar - patiems 'kasėjams' už tai susimokėt :P), dabartiniai kripto-valiutų 'kasėjai', patys to nežinodami, bando įsilaužt į kitas kripto-sistemas ir jas ištuštinti.

idomu

idomu portretas
kokia u. spec t. ta padare? czv mosad ar kgb o gal kokie /superprivatininkai/?........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių