Quantcast

Japonija įvykdė pirmąsias šiais metais mirties bausmes

Japonijoje penktadienį dviem nuteistiems žudikams įvykdytos mirties bausmės pakariant, pranešė Teisingumo ministerija.

Tai pirmos egzekucijos šiais metais. 2018-aisiais šalyje mirties bausmės buvo įvykdytos 15 nuteistųjų.

Japonijoje mirti nuteistų asmenų yra daugiau kaip 100. Tai viena iš nedaugelio išsivysčiusių valstybių, tebetaikančių mirties bausmę, kuriai, nepaisydama tarptautinės kritikos, pritaria didelė visuomenės dalis.

„Įvykdyti egzekucijas nurodžiau viską labai atidžiai apsvarstęs“, – žurnalistams sakė teisingumo ministras Takashi Yamashita (Takašis Jamašita).

Mirties bausmės buvo įvykdytos 64 metų Koichi Shoji (Koičiui Šiodžiui) ir 50 metų Yasunori Suzuki (Jasunoriui Sudzukiui), naujienų agentūrai AFP sakė vienas ministerijos pareigūnas.

K. Shoji buvo nuteistas už dviejų moterų nužudymą ir pinigų vagystę 2001 metais netoli Tokijo, o Y. Suzuki – už trijų moterų nužudymą gatvėse Japonijos pietuose ir pinigų vagystę 2004-aisiais, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

„Tai itin brutalūs atvejai, per kuriuos jie iš savanaudiškų paskatų atėmė gyvybes nieko bloga nepadariusioms aukoms“, – sakė ministras.

Pernai įvykdytos 15 egzekucijų pakariant pakartojo 2008 metų rekordą nuo 1998-ųjų, kai šalis ėmė viešai skelbti apie vykdomas mirties bausmes.

Tarp kalinių, kuriems pernai buvo įvykdytos mirties bausmės, yra 13 žmonių, priklausiusių sektai, įvykdžiusiai 1995 metų pražūtingą zarino ataką Tokijo metropolitene ir kitų nusikaltimų.

Šių apokaliptinio kulto „Aum Shinrikyo“ („Aukščiausioji tiesa“) narių, įskaitant jo „guru“ Shoko Asaharą (Šioką Asaharą), egzekucijos buvo įvykdytos dviem etapais 2018-ųjų liepą, taip padedant tašką siaubingos, šalį ir visą pasaulį sukrėtusios atakos byloje.

Teisių gynimo grupės, tarp jų „Amnesty International“ reiškė tam tikrą kritiką dėl šios masinės egzekucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Linkevičiau, ko tyli ? Kur tavo protesto nota ? Juk pažeidinėjamos žmogaus teisės ! Ai, gi ne pas rusus....

Anonimas

Anonimas portretas
Visiems žmogžudžiams taip ir turi būti,tik mirtis.Nes jie to nusipelnė.Gerai,kad dar pas mus gražintų mirties bausmę,nes dabar juos turime išlaikyti.Jokio gailesčio aš jiems nejaučiu.

...

... portretas
JEI mums MELUOJAMA su ta 'kalėjimo iki gyvos galvos bausme', mes TURIM tokiems reikalaut Mirties bausmės!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių