Quantcast

J. Tymošenko siekia Ukrainos prezidento P. Porošenkos apkaltos

  • Teksto dydis:

Buvusi Ukrainos premjerė Julija Tymošenko, partijos „Batkyvščyna“ („Tėvynė“) lyderė, antradienį pareiškė ketinanti inicijuoti prezidento Petro Porošenkos apkaltą dėl paskelbto žurnalistinio tyrimo, atskleidžiančio kai kurių aukšto rango pareigūnų ryšį su neteisėtomis machinacijomis vykdant kariuomenės pirkimus.

„Skelbiame, kad kartu su kitomis mus palaikančiomis frakcijomis pradedame prezidento apkaltos procedūrą“, – J. Tymošenko sakė Aukščiausiojoje Radoje.

Į prezidento postą kandidatuojanti politikė kritikavo P. Porošenkai artimus pareigūnus, minimus žurnalistų tyrėjų grupės „Bihus.info“ pranešime. J. Tymošenko pareiškė, kad šių pareigūnų veiksmai gali būti vertinami kaip valstybės išdavystė.

Anksčiau J. Tymošenko yra sakiusi, kad po kovo 31-ąją įvyksiančių Ukrainos prezidento rinkimų pateiks parlamentui svarstyti valstybės vadovo apkaltos įstatymą.

Ukrainos konstitucija numato, kad prezidentas gali būti pašalintas iš pareigų apkaltos būdu, bet šią procedūrą apibrėžiantis įstatymas nuo 1996 metų taip ir nebuvo priimtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angelina

Angelina portretas
Viena serganti pasiutlige ar užsikrėtus ne da pi sito virusu lipa sienom, karstosi medžiais , visame pasaulyje matanti tik blogį nukreiptą prieš ją, o ne visus jaučiančius jai vienai begalinę meilę, tai ši turgaus boba ir kelia bangas. Ar Lietuvoje tokių nėra?

...

... portretas
Kur tik Lietuvos 'konservai', ten ir VELNIAVA.

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul bobele nelenda kur nereikia.Ir taip aisku kad ne jos naudai.O Linkevicius nulekes ir nepades.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių