Quantcast

J. Trudeau: dviejų kanadiečių teismas už uždarų durų Kinijoje – „visiškai nepriimtinas“

Kanados premjeras Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) penktadienį pasmerkė Kiniją dėl šnipinėjimu kaltinamo kanadiečio „visiškai nepriimtino“ dvejus metus besitęsiančio sulaikymo ir teisimo už uždarų durų, taip pat dėl pasiruošimo nagrinėti kitam Kanados piliečiui iškeltą bylą.

„Leiskite man pasakyti labai aiškiai, – kalbėjo J. Trudeau per spaudos konferenciją, surengtą po mažiau nei tris valandas trukusio Michaelo Spavoro (Maiklo Speivoro) bylos nagrinėjimo. – Jų savavališkas sulaikymas yra visiškai nepriimtinas, kaip ir skaidrumo stoka vykdant šiuos teismo procesus.“

M. Spavoro tėvynainis Michaelas Kovrigas (Maiklas Kovrigas) turi stoti prieš teismą ateinantį pirmadienį.

Šių dviejų kanadiečių sulaikymą Otava laiko kerštu už kinų telekomunikacijų milžinės „Huawei“ finansų vadovės Meng Wanzhou (Meng Vandžou) suėmimą Kanadoje dėl įtariamo šnipinėjimo.

Abiem Kanados piliečiams pernai birželį taip pat buvo formaliai apkaltinti šnipinėjimu. J. Trudeau tuos kaltinimus laiko „sufabrikuotais“.

Pekinas neigia, kad abi bylos, dėl kurių dvišaliai santykiai komplikavosi labiausiai per pastaruosius kelis dešimtmečius, yra kaip nors susijusios.

Diplomatams ir žurnalistams buvo uždrausta dalyvauti vėliausiame M. Spavoro teismo posėdyje Dandonge, kur šalia teismo prie Kanados diplomatų prisijungė dar aštuonių šalių, įskaitant JAV, Prancūziją ir Australiją, pasiuntiniai.

Teismo nutartis lieka nežinoma.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Šaunuoliai kinai, nenusileidžia anglosaksų teroristams. Reikia, kad ir rusai taip pradėtų daryti.

Anonimas

Anonimas portretas
O sulaikyti Huawei savininko dukra su isgalvotais kaltinimais ir laikyti 3 metus areste priimtina?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių