Quantcast

J. Stoltenbergas: NATO durys atviros Ukrainai ir Sakartvelui

Per viršūnių susitikimą Briuselyje NATO patvirtino, kad organizacijos durys yra atviros Ukrainai ir Sakartvelui, pirmadienį sakė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Komunikate, šiandien priimtuose sprendimuose mes patvirtinome savo sprendimus, kad NATO durys yra atviros, pagal Bukarešte 2008 metais [priimtą] sprendimą. Taip pat [patvirtinome], kad... labiau stengsimės padėti Ukrainai ir Sakartvelui, kaip narystės siekiančioms šalims, sutelkti dėmesį į reformas, priartinsiančias jas prie NATO ir euroatlantinės integracijos“, – po viršūnių susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje nurodė J. Stoltenbergas, atsakydamas į naujienų agentūros „Interfax“ klausimą.

Kaip pabrėžė NATO vadovas, „svarbiausia žinia ta, kad NATO solidarizuojasi su Ukraina“.

„Teikiame tvirtą politinę paramą Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenitetui. Teikiame praktinę paramą, aktyviname savo praktinę paramą NATO ir, taip pat, dvišaliu lygiu, įvairių NATO sąjungininkių [paramą]", – sakė J. Stoltenbergas.

Be to, jis pabrėžė, kad tik NATO narės ir Ukraina priims sprendimą dėl jos narystės Aljanse, o Rusija šiame procese neturi balso teisės.

„Nepaprastai svarbu pabrėžti, kad kiekviena tauta turi teisę pasirinkti savo kelią, įskaitant tai, kokiose saugumo priemonėse ji nori būti, įskaitant tai, ar ji nori būti NATO nare, ar ne“, – per spaudos konferenciją kalbėjo Aljanso generalinis sekretorius.

„Žinutė tokia, kad Ukraina ir 30 sąjungininkių nuspręs, kada Ukraina taps NATO nare. Rusija, žinoma, neturi balso teisės, ji negali vetuoti to, ką gali daryti jos kaimynės“, – pridūrė jis.

„Mes negrįšime į laikus, kai turėjome įtakos sferas, kur didžiosios valstybės spręsdavo, ką gali daryti mažosios kaimynės“, – teigė J. Stoltenbergas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI GRYNAI STOLTENBERGO NUOMONĖ

TAI GRYNAI STOLTENBERGO NUOMONĖ portretas
Jam, be abejo, visiškai nepamaišytų dar dviejų valstybių finansinis indėlis į jo vadovaujamą NATO organizaciją. Tik...protaujančių kai kurių NATO narių nuomonė visiškai priešinga. Jos jau pasimokė iš antro pasaulinio karo - ką reiškia savo gretose turėti tokius nacionalistus, kaip Ukraina. Atsiranda reali grėsmė įsiliepsnoti trečiam pasauliniam karui Europoje. Apie tai pasisakė net galingiausia Europos šalis - Vokietija.

nieko gero

nieko gero portretas
Mano manymu ,jei šitas dalykas įvyktų ,būtų dide!e grėsme 3 pasauliniam karui. Tai kad nėra ko žvanginti ginklais . Rusija nėra silpna šalis. Reikia geriau tartis,prekiauti. O kad amerikoniai su savo nesąmonem ir ES bruka LGBT kaip gyvenimo būdą yra neteisinga.. JAV galia senka, pasirodo konkurentas Kinija, Rusija,todėl rėkia grąžinti savo įtaką pasauliui.

...

... portretas
kam jiem ruskyno reikia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių