Quantcast

J. Kushneris vyksta į Artimuosius Rytus stumti JAV taikos plano

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žentas Jaredas Kushneris (Džaredas Kušneris) vyksta į Artimuosius Rytus, antradienį pranešė Baltieji rūmai.

Ši kelionė reiškia naują postūmį seniai žadėtam, bet dar nepateiktam Artimųjų Rytų taikos planui.

J. Kushnerį lydi D. Trumpo patarėjas, specialusis atstovas tarptautinėms deryboms Jasonas Greenblattas (Džeisonas Grinblatas) ir Vašingtono specialusis pasiuntinys Iranui Brianas Hookas (Brajenas Hukas), nurodė Baltieji rūmai.

Jie „nuo gegužės 27-osios iki gegužės 31-osios lankysis Rabate, Amane ir Jeruzalėje“, anksčiau sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas, nesutikęs viešinti savo pavardės.

D. Trumpo administracija seniai laukiamą planą turėtų pristatyti – po virtinės savo pirmtakų nesėkmių – galbūt jau kitą mėnesį, bet palestiniečiai jį jau atmetė kaip labai šališką Izraelio naudai.

Vašingtonas dar nėra nusistatęs tikslaus grafiko dėl politinių plano aspektų.

J. Kushneris yra pagrindinis šių pasiūlymų architektas, o J. Greenblattas, ilgametis D. Trumpo teisininkas, yra jo dešinioji ranka dėl šios iniciatyvos Artimiesiems Rytams.

J. Kushnerio kelionė surengta kelios dienos po to, kai D. Trumpas, apeidamas Kongresą, leido parduoti Saudo Arabijai ir kitoms arabų sąjungininkėms ginklų už 8,1 mlrd. dolerių (7,2 mlrd. eurų).

J. Kushneris aljansą su Saudo Arabija prieš Iraną vertino kaip būdą užsitikrinti arabų šalių paramą jo Artimųjų Rytų taikos planui.

Kongresas ginklų pardavimą Saudo Arabijai įšaldė po šios šalies žurnalisto, disidento Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) nužudymo pernai spalį ir dėl susirūpinimo per šios karalystės vadovaujamą kampaniją Jemene žūstančių žmonių skaičiumi.

Tačiau JAV prezidento administracija ginklų pardavimą Saudo Arabijai vadino būtinu „siekiant atgrasyti Irano agresiją ir sukurti partnerio savigynos pajėgumus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
rengiami savo /politikai/ nuo kuriu veiklos dazniausiai vyksta karai nes tokie geltonsnapiai tiek /priskaldo malku/ kad seniam lieka tik uzsimergti ir laukti pasekmiu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių