Quantcast

J. Kerry sveikina Kinijos ir Japonijos pastangas mažinti įtampą

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) šeštadienį pasveikino Kinijos ir Japonijos pastangas mažinti įtampą dvišaliuose santykiuose.

Kinija ir Japonija penktadienį susitarė dėti daugiau pastangų tarpusavio ryšiams gerinti ir pademonstravo norą gesinti įnirtingus nesutarimus dėl ginčijamų salų, atveriant kelią į abiejų šalių lyderių susitikimą ateinančią savaitę vyksiančiame Azijos ir Ramiojo vandenyno valstybių forumo kuluaruose.

Pekinas tikisi palankios Japonijos ir Kinijos lyderių susitikimo atmosferos

Kinija šeštadienį išreiškė viltį, kad Japonija sugebės sukurti palankią atmosferą laukiamam abiejų šalių lyderių susitikimui.

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang Ji) tokius komentarus išsakė per spaudos konferenciją, surengtą prieš Azijos ir Ramiojo vandenyno bendradarbiavimo (APEC) grupės lyderių susitikimą Pekine.

Kinija ir Japonija penktadienį susitarė gerinti santykius ir mažinti įtampą, kurią kursto įnirtingi abiejų šalių nesutarimai dėl ginčijamų salų, tokiu būdu sukuriant sąlygas jų lyderių susitikimui APEC forumo kuluaruose.

Pastaruoju metu Japonijoje stiprėjo viltys, kad premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė) susitiks su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu) per APEC viršūnių susitikimą, ir kad šis pokalbis padės pralaužti ledus abiejų šalių santykiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių