Quantcast

J. Guaido grįžus namo JAV perspėja Venesuelą reaguosianti į grasinimus jam

  • Teksto dydis:

JAV pirmadienį perspėjo apie „staigią reakciją“ jei pasirodytų grasinimų arba būtų imtasi smurto prieš Venesuelos opozicijos lyderį Juaną Guaido (Chuaną Gvaidą), grįžusį į savo šalį vėl bandyti nuversti prezidentą Nicolas Maduro (Nikolą Maduro).

„Guaido saugus sugrįžimas į Venesuelą JAV yra itin svarbus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) J. Guaido atvykus į Karakasą.

„Bet kokie grasinimai, smurtas ar bauginimai jam nebus toleruojami ir į juos bus staigiai sureaguota. Pasaulis stebi: laikinajam prezidentui Guaido turi būti leista saugiai įvažiuoti į Venesuelą“, – pabrėžė M. Pence'as.

Pirmadienį, nepaisydamas grėsmės būti suimtam, J. Guaido sugrįžo į Venesuelą. Per televiziją buvo parodyta, kaip Karakaso tarptautiniame oro uoste jį pasitiko džiūgaujantys šalininkai ir jį palaikančių šalių ambasadoriai.

Kiek vėliau rytų Karakase esančioje aikštėje J. Guaido pasitiko tūkstančiai šalininkų.

N. Maduro vyriausybė opozicijos lyderio sugrįžimo kol kas nekomentuoja.

Laikinuoju Venesuelos prezidentu pasiskelbęs J. Guaido, kuris telkdamas paramą savaitę važinėjo po Lotynų Amerikos šalis, savo sugrįžimu iš karto mes iššūkį N. Maduro, kuris turės spręsti, ar areštuoti jį už draudimo keliauti nepaisymą, taip išprovokuojant griežtą tarptautinį pasmerkimą, ar leisti jam netrukdomai įvažiuoti į šalį. Antruoju atveju būtų pakirstas prezidento autoritetas, sako analitikai.

35 metų J. Guaido, Nacionalinio Susirinkimo lyderis, sausį pasiskelbė laikinuoju Venesuelos prezidentu, opozicijos kontroliuojamam parlamentui padarius išvadą, kad prezidento N. Maduro perrinkimas buvo suklastotas.

Apie 50 šalių yra pripažinusios J. Guaido teisėtu laikinuoju prezidentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Kolaboranto ir Tėvynės išdaviko vieta kartuvėse.

sėkminga

sėkminga portretas
karjera, niekam nežinomas politikas Guaido, šių metų sausio mėnesį išrinktas opozicinės partijos pirmininku, dar po kelių savaičių pats save paskelbė Venesuelos prezidentu, o jau kitą dieną JAV ir jos įtakoje esančios šalys pripažįsta Guaido prezidentu, dabar liko tik sunaikinti tautos išrinktą valdžią

Artūras

Artūras portretas
iki gyvos galvos tą jankių išperą...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių