Quantcast

J. Czaputowiczius: galime tikėtis 1000 papildomų JAV kariškių Lenkijos teritorijoje

Pasirašius Lenkijos ir JAV gynybinio bendradarbiavimo sutartį, šalies teritorijoje bus papildomai dislokuota apie tūkstantį Amerikos kariškių.


 


 

Tai šeštadienį interviu naujienų agentūrai PAP pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius.

„Mes galime tikėtis 1000 papildomų JAV kariškių mūsų teritorijoje, - sakė jis. – Mus taip pat labai džiugina partnerių amerikiečių sprendimas įkurti Lenkijos teritorijoje JAV armijos 5-ojo korpuso vadovybės vyriausiąją būstinę, kuri bus svarbiausia JAV vadavietė NATO rytiniame flange“.

J. Czaputowiczius pabrėžė, kad nereikia sieti papildomos Amerikos kariuomenės dislokavimo Lenkijoje su jos išvedimu iš VFR. „Iš Vokietijos išvykstantys daliniai bus dislokuoti kitose Europos dalyse“, - sakė jis. „JAV buvimo mūsų šalyje stiprinimas – tai atskiras procesas, kuris jau seniai realizuojamas. Jo tikslas vienas – stiprinti Lenkijos saugumą ir NATO pozicijas, susijusias su gynyba ir atgrasymu“, - pažymėjo ministras.

Lenkijos ir JAV aktyvesnio gynybinio bendradarbiavimo sutartį šeštadienį Varšuvoje pasirašys nacionalinės gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas ir valstybės sekretorius Mike`as Pompeo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
zydeliams ja nkiu negaila tai ir siuncia jau neatsiklause Trumpo?...

ane?

ane? portretas
Iki ko nusirito laisvę mylinčios tautos, jų vadai džiaugiasi , kad jų šalyse dislokuosis daugiau karinių pajėgų iš užsienio. Kažkoks absurdas. Juk jos atlieka savo šalies interesus atitinkančia misija o ne ją priimančios šalies norus

......

...... portretas
Apsisikit nugara Po to lokit ant rusų kapitalistiniai isperos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių