Quantcast

J. C. Junckeris apie laiko sukiojimą: nepaliauju stebėtis

Kadenciją baigiantis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris teigia negalįs suprasti delsimo atsisakyti laikrodžių sukiojimo Europoje. „Aš nepaliauju stebėtis, – sakė jis trečiadienį ARD Europos studijai. – Jei Komisija visko nesureguliuoja, šalys narės negali susitarti tarpusavyje“, – kritikavo jis.

J. C. Junckeris gyrė savo iniciatyvą atsisakyti laikrodžių sukiojimo. Jis sakė pateikęs atitinkamą pasiūlymą, nes iš daugelio pokalbių žino, kad laiko kaitaliojimas kas pusmetį „yra problema, ir aš norėjau ją išspręsti“. ES šalys dabar turi priimti regioninius susitarimus. Konkrečiai jos turi nuspręsti, ar ateityje nuolat gyventi vasaros, ar įprastu laiku.

Europos Komisija pirmiausia rėmėsi viešos apklausos rezultatais. Jos metu visoje ES buvo apklausta 4,6 mln. respondentų. 84 proc. jų pasisakė už tai, kad būtų atsisakyta laikrodžių sukiojimo.

Tai buvo didžiausia tokia apklausa. Vis dėlto 4,6 mln. jos dalyvių tesudaro mažiau nei 1 proc. ES gyventojų. Be to, net 3 mln. respondentų buvo iš Vokietijos.

Europos Parlamentas reikalauja laiko kaitaliojimo atsisakyti nuo 2021 metų. Tačiau ES šalių pokalbiai stringa. Kai kurios šalys dar nėra apsisprendusios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
VYTAUTUK, šviesą Saulė duoda, o ne laikrodis; o ir - laikas nustatomas pagal didesnės teritorijos dalį, mums dvi laiko zonos netinka, taip kad - mums buvoparintas pats geriausias laikas; tas 'vasaros' laikas - ne mūsų laikas.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
Lietuva tarp dviejų laiko juostų,tad laikas tik vasaros.Dienos ilgesnės,daugiau šviesos.

...

... portretas
VIENINGAI - astronominis (laiko zonos) laikas; - kitaip pati laiko sąvoka praranda prasmę.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių