Quantcast

J. Bidenas vyksta į uragano nuniokotą Puerto Riką

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį vyksta į uragano nusiaubtą Puerto Riką, kur paskelbs apie 60 mln. JAV dolerių (61 mln. eurų) finansavimą, skirtą sustiprinti apsisaugojimą nuo uraganų šioje JAV teritorijoje, priekaištavusioje dėl pagalbos stokos po ankstesnių stichinių nelaimių.

Į kelionę prezidentą lydės pirmoji ponia Jill Biden (Džil Baiden), o trečiadienį pora taip pat lankysis Floridoje, kad savo akimis pamatytų uragano „Ian“ padarytą žalą.

Dėl pastarųjų uraganų –  iš pradžių „Fiona“, o vėliau „Ian“ – tiek Puerto Rikas, tiek Florida patyrė netekčių, didelių elektros tiekimo sutrikimų, pavojingų potvynių, daug žalos pastatams.

Bidenai lankysis Ponsės mieste pietinėje Puerto Riko pakrantėje, kur susitiks su šeimomis ir bendruomenės lyderiais, ir padės pakuoti maistą bei kitus būtiniausius dalykus tiems, kam reikia pagalbos, sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

Prie prezidento ir jo sutuoktinės prisidės JAV Federalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros (FEMA) vadovė Deanne Criswell (Din Krisvel).

Vizito metu J. Bidenas paskelbs apie daugiau nei 60 milijonų dolerių finansavimą „pylimams ir nuo potvynių saugančioms sienoms sutvirtinti, naujai įspėjimo apie potvynių pavojų sistemai sukurti, kad Puerto Rikas būtų geriau pasiruošęs būsimoms audroms“, sakė minėtas Baltųjų rūmų pareigūnas.

Bidenai „dar kartą patvirtins savo įsipareigojimą remti Puerto Riko žmones kiekviename žingsnyje – tiek laiko, kiek reikės“, pridūrė jis.

Puerto Rike uraganas „Fiona“ nusinešė 25 gyvybes, nurodo salos visuomenės sveikatos departamentas, vis dar tiriantis 12 mirčių aplinkybes.

Rugsėjo viduryje Puerto Riką užklupus „Fiona“, kuri tuomet dar buvo 1-os kategorijos audra, visoje saloje dingo elektra, o maždaug milijonas žmonių kuriam laikui liko be geriamojo vandens.

J. Bidenas rugsėjo 18 dieną paskelbė Puerto Rike nepaprastąją padėtį.

Salos gyventojai – JAV piliečiai – skundėsi, kad Vašingtonas neskyrė jiems pakankamo dėmesio po anksčiau įvykusių nelaimių, įskaitant dviejų uraganų, „Irma“ ir „Maria“, smūgį 2017 metais.

 


Šiame straipsnyje: Puerto RikasJoe Bidenasuraganas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Idiotas senas.Amerikos nelaimė.Gėda turėti tokį prezidentą .

ka ten veiks

ka ten veiks portretas
tikiuosi nepasiklys pusprotis diedukas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių