Quantcast

J. Bidenas vėl užsiminė apie ketinimus siekti perrinkimo

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį užsiminė, kad norėtų siekti perrinkimo, tačiau ir vėl tvirtino, kad neturi jokio oficialaus pranešimo.

80-metis demokratas ištisus mėnesius atidėlioja numanomą rinkimų kampanijos pradžią, nors jau ne kartą buvo užsiminęs, kad ketina kandidatuoti.

Priimdamas šimtus svečių šventiniame Velykų renginyje – Baltųjų rūmų margučių ridenimo šventėje – J. Bidenas dar kartą apie tai prabilo.

„Dabar planuoju kandidatuoti, bet dar nesame pasirengę apie tai paskelbti“, – sakė J. Bidenas, duodamas trumpą interviu „NBC News“, lydimas žmonos pirmosios ponios Jill Biden (Džil Baiden).

J. Bidenas pažymėjo, kad ketina sudalyvauti dar daugybėje margučių ridenimo švenčių. Šio tradicinio renginio metu vaikai lenktyniauja stumdydami spalvotus kiaušinius ant žolės. Pirmąją kadenciją iki 2024 metų rinkimų jam liko tik vienos Velykos.

„Planuoju dar bent tris ar keturis velykinius kiaušinių ridenimus, – sakė jis. – Galbūt penkis..., gal šešis,.. nežinau.“

Jau dabar J. Bidenas yra vyriausias prezidentas JAV istorijoje, o tuo metu, kai baigtų antrąją kadenciją, jam bus 86 metai.

Dėl jo atsisakymo oficialiai paskelbti savo kandidatūrą bet kokie galimi jo įpėdiniai iš Demokratų partijos tyliai laukia. Tačiau jei jis vis dėlto paskelbs oficialų pareiškimą dėl kandidatavimo, jam nekiltų rimtų iššūkių iš jo paties partijos.

Respublikonų pusėje dabartinis favoritas yra buvęs prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), kurį J. Bidenas nugalėjo 2020 metų rinkimuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Tokia,didelė ,galinga valstybė,o poste sėdi senukas,ar nėra protingų,jaunų į postą?

ALGIS

ALGIS portretas
Kažkada juokėsi iš TSRS , kad ten TSKP POLITINIO BIURO nariais gali būti sulaukę 70-ties , TAI ČIA DAR AUKŠČIAU ŠAUTA .

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
S U V A I K Ė J O KAIP IR T R A M P A S
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių