Quantcast

J. Bidenas svarsto atsakomąsias priemones dėl kibernetinių atakų

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pareiškė „ieškąs“ galimų atsakomųjų priemonių, kai Baltieji rūmai susiejo Rusiją su kibernetine ataka prieš pasaulinę mėsos perdirbimo milžinę JBS.

Žurnalistų paklaustas, ar imsis veiksmų prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, su kuriuo susitiks Ženevoje vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime vėliau šį mėnesį, J. Bidenas sakė: „Mes atidžiai stebime šį klausimą“.

Kibernetinė ataka reikalaujant išpirkos prieš Brazilijos bendrovės JBS antrinę įmonę JAV vėl paskatino kaltinimus Rusijai, kad ši priglobia ir dengia kibernetinius nusikaltėlius.

Paklaustas, ar V. Putinas jį išbando prieš aukščiausiojo lygio susitikimą, J. Bidenas atsakė „ne“.

Trečiadienį Federalinis tyrimų biuras išpuolį priskyrė „REvil and Sodinokibi“, kurie, pasak ekspertų, yra du tos pačios įsilaužėlių grupės, susijusios su Rusija, pavadinimai ir teigė, jog „kruopščiai dirba tam, kad grėsmę keliantys veikėjai būtų patraukti atsakomybėn“.

Baltieji rūmai teigia, kad J. Bidenas iškels JAV susirūpinimą dėl šio klausimo per aukščiausiojo lygio susitikimą birželio 16 dieną, taip pat prieš tai vyksiančiuose aukščiausiojo lygio susitikimuose su sąjungininkais G7 grupėje, Europos Sąjungoje ir NATO.

„Tikimės, kad tai bus diskusijų klausimas per visą prezidento kelionę“, – žurnalistams sakė spaudos sekretorė Jen Psaki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių