Quantcast

J. Bidenas smerkia D. Trumpą dėl tylos apie A. Navalno apnuodijimą

JAV Demokratų partijos kandidatas į prezidentus, buvęs viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pasmerkė Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) dėl tylos po Vokietijos pareiškimo apie Rusijos opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno apnuodijimą.

„Kremlius, be abejo, galvoja, kad gali veikti nebaudžiamas. Donaldas Trumpas atsisakė stoti prieš [Vladimirą] Putiną, pavadinęs jį „nuostabiu žmogumi“. Jis nieko nepasakė apie žvalgybos pranešimus, kad Putinas paskyrė atlygį už amerikiečių karių galvas Afganistane. Jis dar nepasmerkė pono Navalno užpuolimo. Jo tylėjimas – tai bendrininkavimas“, – sakoma J. Bideno pareiškime, paskelbtame jo interneto svetainėje.

J. Bideno nuomone, dėl politinio oponento užpuolimo pobūdžio nelieka abejonių, kad atsakomybė už A. Navalno apnuodijimą tenka Rusijos valstybei.

„Tai Rusijos režimo, kuris toks paranojiškas, kad nenori kęsti jokios kritikos ar kitokios nuomonės, požymis“, – pabrėžė buvęs viceprezidentas.

„Kaip prezidentas darysiu tai, ką atsisako daryti Donaldas Trumpas: dirbsiu su mūsų sąjungininkais ir partneriais, kad Putino režimas būtų patrauktas atsakomybėn už savo nusikaltimus“, – žadėjo J. Bidenas.

Vokietijos vyriausybė trečiadienį pranešė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas medžiaga iš tos pačios grupės, kuriai priklauso ir nervus paralyžiuojanti medžiaga „Novičiok“, britų pareigūnų aptikta po 2018 metų atakos prieš buvusį Rusijos šnipą Sergejų Skripalį ir jo dukrą. Dėl pasikėsinimo į jų gyvybę britų pareigūnai kaltino Rusiją. Kremlius kaltinimus atmetė.

Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) sakė, kad Berlynas informuos kitas Europos Sąjungos ir NATO partneres apie gautus tyrimų rezultatus ir tarsis su savo partnerėmis dėl „tinkamo bendro atsako“ Rusijai.

Vokietija taip pat susisieks su Cheminio ginklo draudimo organizacija (OPCW), nurodė jis.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino Rusijos vyriausybę paaiškinti situaciją dėl A. Navalno. Jos nuomone, Rusijos opozicijos veikėjas tapo nusikaltimo auka, o grupės „Novičiok“ nuodai jo organizme identifikuoti tiksliai.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas savo ruožtu sakė, kad jo šalis yra pasirengusi visapusiškai bendradarbiauti su Vokietija aiškinantis situaciją, bet pažymėjo, kad Berlynas Maskvai nepateikė atsakymų į jos oficialias užklausas.

Jis pabrėžė, kad „prieš paciento išvežimą į Berlyną, laikantis visų tarptautinių standartų, mūsų šalyje buvo atliktas visas tyrimų kompleksas, jokių nuodingų medžiagų nerasta“.

44-erių A. Navalnas, vienas didžiausių Rusijos prezidento V. Putino kritikų, rugpjūčio 20 dieną prastai pasijuto būdamas lėktuve, skridusiame iš Tomsko į Maskvą, ir buvo nugabentas į Omsko ligoninę.

Vėliau jis perkeltas į Berlyno kliniką „Charite“. Praėjusią savaitę ligoninės gydytojai sakė, kad A. Navalnas veikiausiai buvo apnuodytas cholinesterazės inhibitoriais, bet nurodė nežinantys, kokia konkrečiai tai buvo medžiaga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na matomai ne Trampas organizavo perversma

na  matomai ne  Trampas organizavo perversma portretas
baltarusjoj,o Bidenas su Soroso apmokamais opozicijos dermokratais lyberastais ... taip kad jam ir nera reikalo ten kistis ....o Bidenuj labai tai rupi matomai vel su suneliu leks y baltarusija vogt ir plest ,kaip kad apiplese ukraina...

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
nusivyliau Rusijos spec tarnybomis.Kiek nuodijami Rusijos išdavikai ir niekaip negali nunuodyti tais mirtinais nuodais.Tą skripalių nuodijo ištepę rankeną durų-nepavyko.navalną per arbatą-nesigavo.Kitų niekšų ir nesugebėjo.Tai čia ne Rusų darbas,o jankių ,norėdami apdergti Rusiją,jie visokiais būdais pilą pamazgas.Rusijos specai jai jau imsis likvidavimo,tai jokie vokiečiai,anglai ar jankynas nepagelpės.Dabar patys nuodija ir patys klykia.NEPATINKA,KAD RUSIJA ATSISTOJA ANT KOJŲ TVIRTAI.

Ei

Ei portretas
Tai tu Ameriką darai nusikaltimus ir nori visą pasaulį valdyti tai jūsų režimas meto ir naikina tautas su demokratinėms atominės bombom ,debilai japonai to nesupranta ir bet jie ir nepamiršo Hirosimos taip kam kam bet tik ne pirdalui aiškinti apie režimus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių