Quantcast

J. Bidenas: situacija Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje kelia didelį susirūpinimą

JAV pareiškė nerimą dėl situacijos Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, kur tūkstančiai migrantų bando patekti į Europos Sąjungą, informuoja dpa.

„Manau, tai kelia didelį susirūpinimą. Savo susirūpinimą pareiškėme Rusijai, taip pat savo susirūpinimą pareiškėme Baltarusijai“, – JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį sakė žurnalistams Baltuosiuose rūmuose.

Rusija yra pagrindinė Aliaksandro Lukašenkos rėmėja. ES pastarąjį kaltina sąmoningai skatinant migrantų skrydžius į Minską, o iš ten siunčiant juos, lydimus apsaugos, prie sienos su Lenkija, Lietuva ir Latvija. Baltarusijos pasienyje šiuo metu sunkiomis sąlygomis įstrigę tūkstančiai migrantų.

ES nepripažįsta A. Lukašenkos teisėtu Baltarusijos prezidentu po suklastotų rinkimų 2020 m. rugpjūtį, po kurių vyko susidorojimas su protestuotojais.

Šiuo metu ES rengia naujas sankcijas prieš Baltarusiją, kurios gali būti pristatytos kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

newmore

newmore portretas
Baikit loti ant Amerikos! Jūs rudieji Putino šunys. Kaip ten bebūtų, bet JAV - mūsų sąjungininkės. O Baidenas nenori eskaluoti naujo karo, jau su Baltarusija ir Rusija. Geriau paklauskite Maskvos, kodėl į Baltarusijos pasienį atsiuntėį bombonešių. Ką, jie ten migrantus bombarduos?

Jonas

Jonas portretas
Labai gaila, kad stipriausios pasaulio valstybės vadovas vietoje konkrečių veiksmų teišlemena nieko nereiškiančius susirūpinimus. Geriau patylėtų, jei tik tiek tesugeba.

ogi

ogi portretas
jei toks /rupestyngas/ tai atsiusk i Vilniu ir Varsuva lektuvu ir pripliusuosi prie tu paciu kuriuos isvezei turesi geros hebros su patirtym balsavime..tt.. ir nereikes veidmainiskai dejuot uz kitus ;;;;;
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių