Quantcast

J. Bidenas: Rusija puola mūsų demokratijas

JAV prezidentas Joe Bidenas pavadino Rusiją grėsme Vakarų demokratijoms. „Kremlius puola mūsų demokratijas ir institucijas“, - sakė jis penktadienį virtualioje Miuncheno saugumo konferencijoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori susilpninti Europos projektus ir pakirsti transatlantinę partnerystę, kalbėjo J. Bidenas. Kartu JAV lyderis įspėjo negrįžti į „blokų pasaulį, kaip per Šaltąjį karą“.

Ir Europoje, ir Jungtinėse Valstijoje demokratinė pažanga puolama, pabrėžė J. Bidenas.  Vakarų uždavinys esą yra įrodyti, „kad mūsų modelis nėra istorijos reliktas“.

Konkurencija su Kinija intensyvės, prognozavo JAV lyderis. „Mes galime laimėti šias lenktynes dėl ateities“, - pridūrė jis.

J. Bidenas kritikavo ir „destabilizuojančią“ Irano veiklą Artimuosiuose Rytuose ir Persijos įlankos regione. Jo vyriausybė esą pasirengusi vėl dalyvauti derybose JT Saugumo Taryboje dėl Irano branduolinės programos. Vašingtonas šiuo klausimu „bendradarbiaus su savo Europos ir kitais partneriais“, - patvirtino J. Bidenas.

 


Šiame straipsnyje: Joe BidenasJAVRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdus senelio neadekvatumas.

Akivaizdus senelio neadekvatumas. portretas
Jau didesnių demokratijos naikintojų,kaip jankiai ,pasaulyje NĖRA.Rusams iki jų,kaip iki mėnulio.Manau,kad jis jau nesuvokia,ką kalba.

"AČIŪ" DIENOS PORTALUI UŽ NAUJOVĘ

"AČIŪ" DIENOS PORTALUI UŽ NAUJOVĘ portretas
Pridėję minuso ženklą prie teigiamo laiko - neužčiaupsite burnos piliečiams rašyti TIESĄ. Tuo parodote tik savo neįgalumą ir komentarų falsifikavimą.

už GENOCIDO vykdymą amerikoje ,--

už GENOCIDO vykdymą amerikoje ,-- portretas
JANKIŲ turtuoliams pradėjo d e g t i ŠALAKYS po u ž p a k a l i u .---Juk prieš II-jį p. karą vokiečiai irgi š a u k ė, kad RUSIJA yra tuščia vieta, juos būtina s u n a i k i n t i,--kaip MATĖME p u l d a m i ne tik NUDEGĖ NAGUS , bet ir patys s u s i n a i k i n o--manau, kad panašus likimas laukia ir JANKIŲ, kurie demonstruoja grąsinančią jėgą s u s i d o r o t i su KINIJA ir RUSIJA
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių