Quantcast

J. Bidenas pristatė 700 mlrd. dolerių dydžio JAV ekonomikos atsigavimo planą

JAV demokratų kandidatas prezidento rinkimuose Joe Bidenas pristatė 700 mlrd. dolerių dydžio planą sukurti milijonus darbo vietų ir investuoti į naująsias technologijas, taip mesdamas ekonominės politikos iššūkį dabartiniam prezidentui Donaldui Trumpui.

J. Bidenas savo planą, pavadintą „Atstatykime geriau“ (angl. „Build Back Better“), pristatė lankydamasis metalurgijos gamykloje Pensilvanijos valstijoje, kuri yra itin svarbi lapkritį vyksiančiuose rinkimuose.

J. Bideno planu siekiama sugrąžinti per koronaviruso pandemiją prarastas darbo vietas ir sukurti daugiau nei 5 mln. darbo naujų darbo vietų investuojant į gamybą ir tyrimus Jungtinėse Valstijose.

J. Bidenas taip pat siūlo didinti pelno mokestį nuo 21 iki 28 proc. ir remia profsąjungų plėtrą, padėsiančią pagerinti amerikiečių darbuotojų padėtį.

„Toks yra mano planas – atstatyti geriau“, – sakė prieš 101 metus pastatytoje gamykloje apsilankęs J. Bidenas. Gamykla stovi netoli Skrantono miesto, kuriame užaugo pats demokratų kandidatas.

Pasak demokrato, planu siekiama padaryti Ameriką konkurencingesnę naujausiose ūkio šakose, tokiose kaip baterijų technologijos, dirbtinis intelektas, biotechnologijos ir netarši energetika.

„Amerikos pramonė buvo veikiantis demokratijos arsenalas Antrojo pasaulinio karo metais, dabar ji turi būti dalis naujos Amerikos gerovės variklio“, – teigė J. Bidenas.

Vienas iš faktorių, padėjusių D. Trumpui nugalėti 2016 m. rinkimuose, buvo pažadas sugrąžinti JAV darbininkams prarastas darbo vietas pramonėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B.B.d

B.B.d  portretas
Tai kad tam bydenui jau laikas y senelių namus ...bet ne valdyti USA :-)))))))) ten ir" negrųyra " ir pasalpiniu ir" korona" ... Bet jisai nusipirks ramybę
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių