Quantcast

J. Bidenas perspėjo V. Putiną dėl beprecedenčių sankcijų, jei Rusija užpultų Ukrainą

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį pareiškė perspėjęs savo kolegą rusą Vladimirą Putiną, kad Vašingtonas paskelbtų Maskvai beprecedentes sankcijas, jei Rusija užpultų Ukrainą.

Praėjus dienai po dvi valandas trukusio pokalbio vaizdo ryšiu J. Bidenas pareiškė pasakęs V. Putinui, jog Rusijos išpuolio prieš Ukrainą atveju Jungtinės Valstijos imtųsi atsakomųjų sankcijų, „kokių jis dar nėra matęs“.

„Labai aiškiai pasakiau, kad jeigu jis iš tikrųjų įsiverš į Ukrainą, bus rimtų pasekmių – tokių ekonominių pasekmių, kokių jis dar nėra matęs“, – žurnalistams Baltuosiuose rūmuose sakė J. Bidenas.

Anot jo, be ekonominių priemonių, naujas Rusijos išpuolis prieš Ukrainą paskatintų JAV didinti savo kontingentą NATO sąjungininkių Rytų Europoje teritorijoje.

„Mums tikriausiai tektų stiprinti savo buvimą NATO šalyse, kad nuramintume [sąjungininkus], ypač rytinio sparno šalis. Be to, aiškiai pasakiau, kad suteiktume gynybos pajėgumų ir ukrainiečiams“, – kalbėjo JAV prezidentas.

Tačiau J. Bidenas pabrėžė, kad siųsti amerikiečių karių ginti Ukrainos nuo Rusijos „nenumatyta“, nes ši valstybė nepriklauso NATO.

„Mintis, jog Jungtinės Valstijos ketina vienašališkai panaudoti jėgą, kad pasipriešintų Rusijai, įsiveržusiai į Ukrainą, šiuo metu nesvarstoma“, – sakė J. Bidenas.

„Pagal 5-ąjį straipsnį turime moralinę ir teisinę prievolę savo NATO sąjungininkams. Tai šventas įsipareigojimas. Šis įsipareigojimas neapima... Ukrainos“, – pridūrė jis.

J. Bidenas pareiškė, kad po derybų V. Putinas suprato JAV poziciją.

„Esu visiškai tikras, kad jis suvokė signalą“, – nurodė Baltųjų rūmų šeimininkas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
tas Bidenas tai nuvaikėjęs senis, antras papunis, proto nebėra o noras kariauti yra irnera jau blaivių galvų?atsibodo tos senio blevyzgos, puls,puls

Kaunietis

Kaunietis portretas
Geriausios sankcijos,tai blokuoti sąskaitas užsienyje visų oligarchų,įskaitant ir Rusijos "valdžią"!Efektas būtų matyti iš karto!

Akivaizdu kad

Akivaizdu kad portretas
JAV fašistinis režimas bejėgis ką nors padaryti Rusijai, kadangi pasibaigė sankcijų arsenalas. Tolimesnės sankcijos naikins JAV teroristus. Todėl iš bejėgiškumo kelia bangas stiklinėje ir lieja melo tulžį.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių