Quantcast

J. Bidenas pažadėjo JAV pagalbą didelio COVID-19 pliūpsnio apimtai Indijai

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį kalbėdamasis telefonu su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi (Narendra Modžiu) pažadėjo, kad Amerika skubiai suteiks pagalbą didelio koronavirusinės infekcijos COVID-19 pliūpsnio apimtai šaliai.

J. Bidenas „pažadėjo tvirtą Amerikos paramą Indijos žmonėms, kuriuos paveikė pastarasis COVID-19 atvejų pliūpsnis“, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Jungtinės Valstijos „suteiks įvairios skubios pagalbos, įskaitant su deguonimi susijusias atsargas, vakcinų medžiagas ir terapijos priemones“, pridūrė Baltieji rūmai, cituodami J. Bideno ir N. Modi pokalbį.

Jungtinės Valstijos jau sekmadienį paskelbė skubiai suteiksiančios pagalbą šiai šaliai, paaštrėjus kritikai Indijoje, tampančiai vis svarbesne Vašingtono partnere, kad Amerika nesidalija savo vakcinų atsargomis.

Kaip nurodoma Naujojo Delio pranešime, N. Modi „perdavė nuoširdžią padėką už pasiūlytą pagalbą“.

Baltieji rūmai nepaminėjo vieno į Indijos pranešimą įtraukto momento, jog N. Modi kalbėjosi su J. Bidenu apie galimybę sušvelninti intelektinės nuosavybės reikalavimus vakcinoms nuo COVID-19.

Toks žingsnis „užtikrintų besivystančioms šalims greitą ir prieinamą prieigą prie vakcinų ir vaistų“, sakoma Indijos pranešime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių