Quantcast

J. Bidenas lankosi rasistinių šaudynių vietoje

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį nuskrido į Bafalą Niujorko valstijoje – vėliausių kruvinų šaudynių Amerikoje vietą – ir perspėjo, kad baltųjų viršenybės ideologija, paskatinusi įtariamą šaulį, drasko šalies „sielą“.

Per paskubomis surengtą kelionę J. Bidenas, kurį lydėjo žmona Jill Biden (Džil Baiden), stengsis paguosti aukų artimuosius ir bendruomenę.

Iš pradžių jis turi susitikti su 10 afroamerikiečių, kuriuos šeštadienį rajono prekybos centre nužudė baltasis, šeimomis.

Taip pat suplanuoti susitikimai su bendruomenių lyderiais ir gelbėtojais, apsilankymas prie spontaniškai atsiradusio memorialo šalia minėto prekybos centro. Prezidentas „pareikš užuojautą šios tragedijos paveiktiems žmonėms“, sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

Vėliau prezidentas pasakys kalbą ir, kaip dažnai daro, paragins Kongresą įveikus nesutarimus apriboti teisę turėti šaunamųjų ginklų. Ši konstitucijos ginama teisė nulėmė, kad turtingiausioje pasaulio valstybėje ginklų yra daugiau nei žmonių.

Po šaudynių mokyklose, naktiniuose klubuose, kino teatruose ir bažnyčiose dešimtmečių daug amerikiečių nebereaguoja į naujus šiurpius nusikaltimus, o prezidentams nepavykdavo pakeisti įstatymų prieštaraujančiame Kongrese.

18-metis įtariamasis Paytonas Gendronas (Peitonas Džendronas) šeštadienio išpuolį įvykdė karišku ginklu AR-15. Tokie pusiau automatiniai šautuvai ne kartą buvo panaudoti per šaudynes visoje šalyje. Tuo pačiu jie yra tarp įstatymus gerbiančių ginklų entuziastų mėgstamiausių šautuvų.

J. Bidenas, kuris ilgą laiką nesėkmingai bandė uždrausti automato tipo šautuvus, dar kartą pareikalaus įstatymų, turinčių užtikrinti, kad „gatvėse nebūtų karo ginklų“, sakė minėtas Baltųjų rūmų pareigūnas.

Prezidentas taip pat atkreips dėmesį į tai, jog nepavyksta užtikrinti, kad šaunamieji ginklai nepatektų į rimtomis psichikos ligomis sergančių žmonių, keliančių „pavojų sau ar kitiems“, rankas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

uo

uo portretas
Ar jis bent nutuokia, kas yra rasizmas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių