Quantcast

J. Bidenas: kandidate į viceprezidentus 2024-aisiais vėl būtų K. Harris

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį pareiškė, kad jei 2024-aisiais sieks būti perrinktas antrai kadencijai, jo kandidate į viceprezidento postą vėl bus Kamala Harris (Kamala Haris).

„Ji kandidatuos kartu su manimi“, – sakė J. Bidenas apie K. Harris spaudos konferencijoje, skirtoje pirmosioms jo valdymo metinėms.

Gruodžio viduryje viceprezidentė sakė dar nekalbėjusi su prezidentu apie 2024 metų rinkimus, sklandant kalboms, kad ji nekandidatuos, jei 79 metų J. Bidenas nuspręstų nesiekti antros kadencijos.   

Per interviu laikraščiui „The Wall Steet Journal“ paklausta apie galimybę J. Bidenui vėl kandidatuoti, K. Harris atsakė: „Negalvoju apie tai. Dar nesikalbėjome apie tai.“

K. Harris pateko į istoriją kaip pirmoji moteris JAV viceprezidentė ir pirmasis juodaodis bei azijiečių kilmės asmuo, užėmęs šį postą.

Kurį laiką ji laikyta tikėtina J. Bideno įpėdine kituose prezidento rinkimuose.

Tačiau K. Harris aureolė priblėso dėl nepalankių žiniasklaidos pranešimų apie esą nepatenkintus jos darbuotojus, dėl abejonių jos autoritetu administracijoje ir dėl jos nesėkmių sprendžiant tokias sunkias problemas kaip mažumų balsavimo teisės ir migracijos krizė prie pietinės sienos.

J. Bidenas trečiadienį gynė K. Harris darbą dėl balsavimo teisių ir sakė: „Pavedžiau jai vadovauti. Galvoju, kad ji dirba gerai.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių