Quantcast

J. Bidenas: JAV rodys kelią pasauliui kovojant su klimato krize

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pažadėjo, kad JAV rodys kelią, pasauliui kovojant su „egzistencinę grėsmę“ keliančia klimato krize. Jis pasirašė naujų įsakų ir paskelbė apie balandį vyksiantį pasaulinį viršūnių susitikimą.

Tarp J. Bideno paskelbtų priemonių – naujų naftos ir dujų gręžinių valstybės žemėse ir palei pakrantę gręžimo stabdymas.

„Jau ir taip per ilgai laukėme, – teigė J. Bidenas. – Daugiau laukti nebegalima. Matome tai savo akimis, jaučiame tai. Tai yra įsismelkę iki kaulų smegenų.“

„Šiandien pasirašau įsaką, papildantį ambicingą mūsų administracijos kovos su klimatos krizės grėsme planą“, – sakė D. Trumpas. – Turime rodyti kelią.“

J. Bidenas buvusį valstybės sekretorių Johną Kerry paskyrė savo tarptautiniu pasiuntiniu klimato klausimais ir teigė, kad balandžio 22 d. JAV vyks Lyderių klimato viršūnių susitikimas.

Tikimasi, kad susitikimo metu JAV paskelbs gerokai ambicingesnius klimato tikslus.

J. Kerry anksčiau pranešė, kad JAV nori rengti klimato derybas su Kinija, nepaisant nesutarimų kitose srityse nuo intelektinės nuosavybės, iki įtampos Pietų Kinijos jūroje.

„Šių klausimų niekada nekeisime į klimato klausimus, to nebus. Tačiau klimatas yra atskiras klausimas, kurį turime spręsti“, – teigė jis.

Aplinkosaugos grupės pasveikino J. Bideno administraciją, dėl to, kad ši pagaliau ėmėsi įgyvendinti žaliuosius pažadaus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
duos zadanijas savo vasalams

suknystas

suknystas portretas
ligoni geriau pasikviesk svedu sizofrenike tumberg kol ledynai neistyrpo nes paskesi savo politmesle kuri tave iremino savo sionystiniams tikslams siekti tai zmonijos totalinis uzvaldymas ir to nebus nes zmones pamate kokie chazariniai banditai nori uzvaldyt planeta su pilkaisiais ateiviais ir tai tiesa kuri iki siol slepiama?...

Anonimas

Anonimas portretas
Nereikia mums tų rodytoju iš už jūrų marių, mes savo akis ir galvas turime.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių