Quantcast

J. Bidenas: JAV nori nuodugnaus paaiškinimo dėl žurnalistės žūties Vakarų Krante

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sakė, kad JAV pilietybę turėjusios garsios palestiniečių žurnalistės Shireen Abu Akleh (Širin Abu Aklės) žūtis yra „didžiulė netektis svarbiam darbui dalytis su pasauliu palestiniečių istorija“.

Kalbėdamas Betliejuje, šalia stovint palestiniečių prezidentui Mahmoudui Abbasui (Mahmudui Abasui), J. Bidenas sakė, kad JAV „toliau reikalaus nuodugnaus ir skaidraus paaiškinimo apie jos žūtį ir toliau gins žiniasklaidos laisvę visame pasaulyje“.

J. Bidenas, kuriam buvo sunku ištarti Sh. Abu Akleh vardą, sakė, kad ši televizijos „al Jazeera“ reporterė savo žūties metu gegužės mėnesį „dirbo labai svarbų darbą“.

JAV Valstybės departamentas anksčiau šį mėnesį padarė išvadą, kad Sh. Abu Akleh tikriausiai žuvo nuo izraeliečių ugnies, kai rengė reportažą apie kariuomenės reidą Džanino pabėgėlių stovykloje Vakarų Krante. Ataskaitoje nurodoma, jog nerasta priežasčių manyti, kad žurnalistė buvo nužudyta tyčia.

Palestiniečių lyderiai, tarp jų M. Abbasas, taip pat Sh. Abu Akleh šeima atmeta Valstybės departamento išvadas ir reikalauja Izraelio kariuomenės atskaitomybės.

Kalbėdamas prieš J. Bideną M. Abbasas sakė: „Kankinės žurnalistės Shireen Abu Akleh žudikus... reikia patraukti atsakomybėn.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių