Quantcast

J. Bidenas: JAV greitai padovanos vakcinų nuo COVID-19 įvairiems pasaulio regionams

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį paskelbė, kad Amerika greitai padovanos 25 mln. atliekamų vakcinų nuo COVID-19 dozių Jungtinių Tautų remiamai programai COVAX, ir pažadėjo, kad vakcinų gaus Pietų Amerika, Centrinė Amerika, Azija, Afrika ir kiti regionai, kur skiepų labai trūksta.

JAV skiriama pradinė skiepų dozių partija yra reikšmingas ir skubus postūmis stringančiai COVAX, per kurią šalims kol kas paskirstyta tik 76 mln. vakcinų dozių.

Pranešimas pasirodė kelios valandos po Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pareigūnų Afrikoje naujo prašymo dalytis vakcinomis. Afrikoje susidarė nerimą kelianti padėtis, nes vakcinų pristatymas „beveik sustojo“, o COVID-19 atvejų skaičius per pastarąsias dvi savaites smarkiai išaugo.

Baltieji rūmai paskelbė, kad iš viso planuoja iki birželio pabaigos atiduoti 80 mln. skiepų dozių, daugiausia per COVAX. Pareigūnai sako, kad ketvirtadalis atliekamų JAV dozių bus laikoma rezerve nenumatytiems atvejams ir tiesioginiam dalijimuisi su sąjungininkėmis ir partnerėmis.

Iš pirmųjų 19 mln. dozių, padovanotų per COVAX, maždaug 6 mln. atiteks Pietų Amerikai ir Centrinei Amerikai, 7 mln. – Azijai, 5 mln. – Afrikai.

„Kol kur nors pasaulyje siaučia pandemija, Amerikos žmonės bus pažeidžiami, – sakoma J. Bideno pareiškime. – Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios tarptautinėms vakcinavimo pastangoms suteikti tokią pačią svarbą, kokią demonstravome pas save.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
Oho koks dosnumas .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių