Quantcast

J. Bidenas atvyko į Japoniją, kur rengiamas G-7 viršūnių susitikimas

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį atskrido į Japoniją dalyvauti Didžiojo septyneto (G-7) aukščiausiojo lygio susitikime Hirošimoje, namuose palikęs įtemptas derybas su respublikonų oponentais Vašingtone dėl JAV skolos lubų.

Prezidentinis lėktuvas „Air Force One“ nusileido JAV jūrų pėstininkų bazėje Ivakunyje, esančiame į pietus nuo Hirošimos, kur iki sekmadienio vyks G-7 vadovų susitikimas. Tada J. Bidenas grįš į Vašingtoną, praleisdamas anksčiau planuotus sustojimus Papua Naujojoje Gvinėjoje ir Australijoje, kad galėtų toliau spręsti skolos lubų krizę.

J. Bidenas atvyko planuodamas privačiai susitikti su Japonijos ministru pirmininku Fumio Kishida (Fumijas Kišida) prieš didesnį G-7 aukščiausiojo lygio susitikimą – tai ženklas, kad abiejų šalių ekonominis ir nacionalinio saugumo aljansas sustiprėjo.

F. Kishidos gimtajame Hirošimos mieste vyks didžiųjų pramoninių šalių susitikimas. Hirošimos, kur 1945 metais per Antrąjį pasaulinį karą JAV numetė pirmąją branduolinę bombą, fonas įgauna naują prasmę, JAV, Japonijai ir jų sąjungininkėms rengiant strategijas, kaip elgtis su Rusijos karu Ukrainoje.

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) teigė, kad Rusijos invazija išlieka didelė problema ir apie ją bus daug kalbama per viršūnių susitikimą.

„Bus diskutuojama apie mūšio lauką“, – oro pajėgų lėktuve „Air Force One“ sakė J. Sullivanas, pabrėždamas, kad G-7 lyderiai sieks pašalinti bet kokias sankcijų spragas, kad jų poveikis būtų kuo didesnis.

„Bus diskutuojama apie dabartinę sankcijų padėtį ir veiksmus, kurių G-7 kolektyviai imsis visų pirma vykdymo užtikrinimo srityje“, – teigė jis.

J. Sullivanas teigė, kad JAV ir Japonijos aljansas pasiekė tikrą viršūnę.

Jis sakė, kad J. Bidenas ir F. Kishida savo susitikime sieks plėtoti santykius, kurie per pastaruosius dvejus metus pasistūmėjo į priekį „visais aspektais, nesvarbu, ar tai būtų karinis aljanso aspektas, ar ekonominis aspektas, ar neseniai sudarytas susitarimas dėl švarios energijos, ar mūsų bendras darbas ekonominio saugumo srityje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hirosima ir Nagasaki

Hirosima ir Nagasaki portretas
Jankiai neveltui susirinko Hirosimoje, priminti savo vasalams ką jie padare 1945 ir ką gali dar padaryti, tuo tarpu kremliaus blusiai liko už durų, jos iškeitė i Kijevą blusas.

Žinios

Žinios portretas
Scholzas nori demokratiškos taikios Rusijos ir Bielorusijos

G7 -be rusijos , ir kinijos

G7  -be rusijos , ir kinijos  portretas
---tai kiemsargiu suneliu susibegimas prie nusenusios kales ...pakiaukses , palaizys vienas kitam isanges ir issiskyrstys...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių