Quantcast

J. Bidenas aplankys Floridoje sugriuvusį daugiabutį

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) vėliau šią savaitę aplankys pietų Floridoje iš dalies sugriuvusį daugiabutį, antradienį pranešė Baltieji rūmai.

Praeitą ketvirtadienį paryčiais Serfsaide, esančiame į šiaurę nuo Majami Bičo, sugriuvo dalis daugiaaukščio pastato jūros pakrantėje. Po šio incidento iki antradienio patvirtinta mažiausiai 11 žmonių žūtis, bet dar pusantro šimto žmonių tebelaikomi dingusiais.

„Ketvirtadienį, liepos 1 dieną, prezidentas ir pirmoji ponia nuvyks į Serfsaidą Floridoje“, – sakoma administracijos pranešime. Ten pat nurodoma, kad išsamesnė šios kelionės programa bus paskelbta vėliau.

Sekmadienį J. Bidenas sakė, kad jo administracija koordinuos veiksmu su vietos pareigūnais ir kad ji „pasiruošusi suteikti bet kokią reikiamą paramą ar pagalbą“.

„Šis metas – neįsivaizduojamai sunkus šeimoms, išgyvenančioms šią tragediją“, – sakoma pranešime, liekant vis mažiau vilčių pastato griuvėsiuose rasti likusių gyvų žmonių.

Ekspertai aiškinasi, ar griūtį galėjo lemti išankstiniai kritiniai konstrukcijos defektai.

Gelbėtojų brigados iš Floridos ir užsienio dirba apskritą parą, ieškodamos griuvėsiuose gyvybės ženklų, bet po griūties nebuvo ištraukta nė vieno gyvo žmogaus.

„Paieškos tęsiasi, ir jos nesiliaus, kol tai bus išspręsta“, – pirmadienį žurnalistams sakė Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas.

2018 metų spalį parengtoje ataskaitoje, penktadienį vakare paskelbtoje miesto pareigūnų, reiškiami nuogąstavimai dėl pastato „Champlain Towers South“ konstrukcijų būklės. Tikrintojams nerimą kėlė aukšto, kuriame buvo įrengtas baseinas, perdangos konstrukcijos trūkumai, taip pat požeminės automobilių stovėjimo aukštelės kolonų ir atraminių sijų pažeidimai.

Planuota, kad prieš 40 metų pastatytame name bus greitai pradėtas remontas, bet šių darbų pradėti nesuspėta.

Balandį išsiųstame laiške gyventojams gyvenamojo komplekso asociacijos pirmininkas Jeanas Wodnicki (Žanas Vodnickis) rašė apie „spartėjančiu tempu“ besivystančias konstrukcijos pažaidas.

Serfsaido daugiabutyje gyveno tiek nuolatiniai gyventojai, tiek nuomininkai, nuomojantys butus sezono metu, todėl, pareigūnų teigimu, neaišku, kiek žmonių iš tikrųjų buvo pastate maždaug 55 butus su žeme sulyginusios griūties metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

T T T

T T T portretas
Keista,vėl putinas sugriovė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių