Quantcast

Izraelyje vyksta treti parlamento rinkimai per metus

Izraelyje pirmadienį vyksta jau treti parlamento rinkimai per pastaruosius 12 mėnesių, premjerui Benjaminui Netanyahu viliantis užbaigti politinę krizę šalyje ir išsaugoti savo karjerą.

Po ankstesnių dviejų parlamento rinkimų, vykusių 2019 metų balandį ir rugsėjį, nei B. Netanyahu, nei pagrindiniam jo varžovui Benny'iui Gantzui nepavyko užsitikrinti daugumos parlamente ir suformuoti valdančiąją koaliciją.

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad per dabartinius rinkimus nei vienai pusei, tikėtina, nepavyks pasiekti geresnio rezultato ir vėl vyks nuožmi kova tarp B. Netanyhu partijos „Likud“ ir B. Gantzo partijos „Mėlyna ir balta“, o politinė aklavietė išliks.

Balsuoti saugu. Nedvejokite. Tai jūsų pareiga. Jūsų teisė. Eikite ir balsuokite.

Vis dėlto keli svarbūs pastarojo meto pokyčiai gali turėti įtakos rinkimų rezultatams, tai B. Netanyahu pareikšti kaltinimai dėl korupcijos ir JAV pasiūlytas Artimųjų Rytų taikos planas dėl dešimtmečius trunkančio Izraelio ir palestiniečių konflikto išsprendimo. Praėjus dviem savaitėms po rinkimų B. Netanyahu turės pasirodyti Jeruzalės teisme dėl kaltinimų korupcija.

Rinkimuose balsavimo teisę turi 6,4 mln. rinkėjų, šalyje veikia daugiau kaip 10 600 balsavimo punktų.

Izraelio sveikatos apsaugos ministerija ragino visuomenę balsuoti rinkimuose, nesibaiminant užsikrėsti naujuoju koronavirusu.

„Balsuoti saugu. Nedvejokite. Tai jūsų pareiga. Jūsų teisė. Eikite ir balsuokite“, – teigė Sveikatos apsaugos ministerijos generalinis direktorius Moshė Baras Simanas Tovas.

Balandį vykusiuose rinkimuose rinkėjų aktyvumas siekė 68,5 proc., o rugsėjį – 69,5 proc.

Izraelyje koronavirusas nustatytas septyniems žmonėms. Kinijoje prasidėjęs koronavirusas išplito į daugelį pasaulio šalių ir jau nusinešė per 3 000 gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lauras

lauras portretas
Misle: kodel virusas neplinta tarp zydu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių